Acoperişul unui liceu din Bacău, smuls de vânt. Furtuni violente în mai multe zone din ţară

Mai multe acoperișuri de bloc, dar și cel al unui liceu, au fost smulse de vijelie, în Bacău. Bucățile de tablă au avariat mai multe mașini. În Bistriţa au căzut bucăţi mari de gheaţă, iar orașul Constanţa a fost sub ape. În total 28 de localităţi din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti au fost afectate în ultimele 24 de ore de vremea nefavorabilă, potrivit IGSU.

RomaniaTV.net
04 iul. 2019, 06:54
Acoperişul unui liceu din Bacău, smuls de vânt. Furtuni violente în mai multe zone din ţară

Instabilitatea atmosferică accentuată a produs efecte la nivelul a 28 localităţi din judeţele Bacău, Bistriţa – Năsăud, Braşov, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, precum şi în municipiul Bucureşti.

În toate zonele afectate de intensificări puternice ale vântului, pompierii au acţionat pentru degajarea a 62 de copaci căzuţi pe carosabil, clădiri sau autovehicule. În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, au fost afectate 12 autoturisme, opt acoperişuri, şapte locuinţe şi două subsoluri, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Totodată, circulaţia rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâţi de vânt şi a apei de pe carosabil pe patru drumuri naţionale (DN 2D, DN 7, DN 12 şi DN 13A) şi un drum judeţean (DJ 113A), iar traficul feroviar a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact (magistrala 400 Braşov – Cluj Napoca). Echipe specializate s-au aflat în teren pentru remedierea situaţiei, iar la acest moment traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale”, se arată în comunicat.

Un localnic din Bacău a filmat momentul în care acoperișul unui bloc a fost luat pe sus de rafalele violente. În tot județul Bacău, 19 localități au rămas fără curent. Furtuna iscată din senin a smuls si acoperişul unui liceu si a avariat mai multe mașini. Şi un magazin cu rochii de mireasă a rămas fără geamuri.

La Constanța a plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă. Străzile orașului s-au transformat în râuri, iar circulația a fost dată peste cap.

Vijelie puternică și în Bistriţa, unde au căzut bucăţi mari de grindină. Pompierii au intervenit după furtună pentru a curăța străzile de crengile rupte.

Și în Vâlcea, Drumul Național 7 a fost inundat după o ploaie torentială.

În Vaslui, un copac doborât de furtună a avariat o mașină. Pompierii au intervenit imediat la fața locului.


loading...