Victor Ponta, pe Facebook: Semnarea Acordului Moldova-UE, un moment istoric

Politicienii români au salutat, vineri, semnarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE. Premierul Victor Ponta a remarcat că este "un moment istoric, de maximă importanţă, care consolidează parcursul european al statelor noastre vecine".

27 iun. 2014, 09:55
Victor Ponta, pe Facebook: Semnarea Acordului Moldova-UE, un moment istoric

Premierul Victor Ponta a salutat vineri semnarea de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia a Acordurilor cu Uniunea Europeană.

‘Salut semnarea de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia a Acordurilor cu Uniunea Europeană! Este un moment istoric, de maximă importanţă, care consolidează parcursul european al statelor noastre vecine’, a postat premierul pe contul său de Facebook.

Şeful Guvernului a reamintit că sâmbătă va avea loc o şedinţă specială a Executivului ‘care va avea ca obiect aprobarea proiectului de lege privind ratificarea Acordului dintre Moldova şi UE’, dar şi proiecte comune precum gazoductul Iaşi-Ungheni.

‘Mă bucur că lucrurile se mişcă în direcţia corectă şi suntem din ce în ce mai aproape să ne reîntâlnim cu fraţii noştri de peste Prut în Uniunea Europeană’, a conchis premierul.

Vicepreşedintele PSD, eurodeputatul Corina Creţu, afirmă că Republica Moldova face, vineri, un pas extrem de important pe drumul integrării sale europene, prin semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană (UE).

‘Este un pas important pe care Republica Moldova îl face pe drumul integrării sale europene şi suntem mândri de faptul că am putut contribui la acest succes al fraţilor noştri de peste Prut. Cetăţenii Republicii Moldova au făcut o alegere, cu toate costurile, dar mai ales cu toate beneficiile aferente. Drumul aderării nu va fi uşor, însă merită făcute toate eforturile, pentru că astfel procesul dezvoltării economice şi sociale a Republicii Moldova se va accelera‘, declară Corina Creţu, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, Agerpres.

Partidul Mişcarea Populară a salutat de asemenea semnarea vineri a Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE.

Credem că acesta este pasul decisiv pentru ancorarea Basarabiei în spaţiul european. Eforturile susţinute făcute de preşedinte în cei 10 ani de mandat se materializează astăzi printr-un pas concret făcut de basarabeni către Europa. În ciuda opoziţiei unora şi a tuturor piedicilor şi dificultăţilor apărute în calea acestui proiect, voinţa politică a lui Traian Băsescu şi a tuturor celor care îi sunt alături a redat tuturor încrederea că românii şi basarabenii pot fi din nou împreună”, scrie preşedinta PMP, Elena Udrea, vineri, pe Facebook.

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan a declarat vineri, pentru Agerpres, că semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană (UE) reprezintă ‘un moment istoric’.

Este un moment istoric şi o reparaţie, la peste 74 de ani, pentru cei din Rep. Moldova. Locul Rep. Moldova este, fără doar şi poate, în Uniunea Europeană şi consider că parcursul european al Republicii Moldova este unul ireversibil’, a spus Ivan.

Potrivit social-democratului, ratificarea acestui Acord de către Parlamentul României, care va organiza la începutul lunii iulie o sesiune extraordinară în acest sens, va reprezenta ‘un semnal puternic’ atât pentru statul vecin, cât şi pentru celelalte state membre ale UE. Bucureşti, 27 iun /Agerpres/ – Partidul Mişcarea Populară salută semnarea vineri a Acordului de asociere dintre Republica Moldova şi UE.

”Credem că acesta este pasul decisiv pentru ancorarea Basarabiei în spaţiul european. Eforturile susţinute făcute de preşedinte în cei 10 ani de mandat se materializează astăzi printr-un pas concret făcut de basarabeni către Europa. În ciuda opoziţiei unora şi a tuturor piedicilor şi dificultăţilor apărute în calea acestui proiect, voinţa politică a lui Traian Băsescu şi a tuturor celor care îi sunt alături a redat tuturor încrederea că românii şi basarabenii pot fi din nou împreună”, scrie preşedinta PMP, Elena Udrea, vineri, pe Facebook.

Ea arată că PMP va cere Parlamentului organizarea unei sesiuni extraordinare, ”astfel încât România să fie prima ţară UE care ratifică acest tratat şi să arătăm din nou că suntem cel mai puternic susţinător al parcursului european al Republicii Moldova”.

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat vineri acorduri de asociere la Uniunea Europeană, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Acordul de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost parafat la sfârşitul ultimului summit din noiembrie al statelor participante la Programul Parteneriatului Estic de la Vilnius.