Acţiune de amploare a Poliţiei la localurile din Capitală. Au fost aplicate amenzi în valoare de 103.000 de lei

Oamenii legii din București au organizat o acțiune de control la localurile din Capitală. În urma acesteia au fost aplicate amenzi în valoare de 103.000 de lei și au fost confiscate peste 3.000 de sticle de alcool.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 09:09
Acţiune de amploare a Poliţiei la localurile din Capitală. Au fost aplicate amenzi în valoare de 103.000 de lei

Polițiștii au descoperit nereguli la mai multe cluburi, terase, baruri, restaurante, săli de jocuri și pariuri sportive. În acest sens au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 103.000 de lei. 

De la o terasa au fost confiscate de 3.200 de sticle de băuturi alcoolice și non alcoolice. Polițiștii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au desfășurat o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care trebuie aplicate pe durata stării de alertă.

Citește și: MAI: Infracţionalitatea a scăzut cu 9% în sezonul estival faţă de anul trecut; Accidentele rutiere au scăzut cu 18%

”La data de 12 septembrie a.c., în urma unei acțiuni în Municipiul București, polițiștii Capitalei au descoperit nereguli la mai multe cluburi, terase, baruri, restaurante și săli de jocuri și pariuri sportive, fiind aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 103.000 de lei și confiscată suma de peste 6.200 de lei, iar la o terasă au fost confiscate 3.200 de sticle de băuturi alcoolice și non alcoolice.
Ieri, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au desfășurat o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum și pentru respectarea altor acte normative în vigoare” , anunță Poliția Capitalei.

În urma acțiunii poliției au fost aplicate 56 de acțiuni contravenționale în valoare de 103.000 de lei au confiscat suma de 6.200 de lei de la o firmă din sectorul 5 care nu a respectat legislația privind utilizarea caselor de marcat.

”În urma acțiunii ce a vizat peste 40 de societăți comerciale din Municipiul București, echipele de control au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de aproximativ 103.000 de lei și au confiscat suma de 6.200 de lei de la o firmă din sectorul 5 care nu respecta legislația privind utilizarea caselor de marcat. La o terasă din sectorul 3, polițiștii au constatat că localul funcționează fără nicio autorizare din partea organelor competente, fiind descoperite și alte nereguli, în acest sens fiind aplicate sancțiuni contravenționale de aproximativ 17.000 de lei” , se arată în comunicat.

”Totodată a fost dispusă ca măsură complementară de confiscare a întregii cantități de băuturi alcoolice și non alcoolice găsite spre comercializare, respectiv 1.900 de sticle de băuturi alcoolice și 1.300 de sticle de băuturi non alcoolice.
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Capitalei au acționat și în piețe, fiind purtate discuții libere cu cetățenii, prin care li s-a adus la cunoștiință faptul că purtarea măștii este obligatore în spațiile închise dar și în locurile aglomerate pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid 19” , susține Poliția Capitalei.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției De Sănătate Publică – București, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor București.