Misiunea elicopterelor care acţionează la incendiul din Domogled a fost oprită din cauza vântului

Elicopterele care acţionează pentru stingerea incendiului izbucnit vineri în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei şi-au reînceput misiunea duminică dimineaţa, însă, din cauza intensificării vântului, zborul acestora a fost întrerupt.

RomaniaTV.net
29 apr. 2018, 08:00
Misiunea elicopterelor care acţionează la incendiul din Domogled a fost oprită din cauza vântului

UPDATE „Elicopterele au început misiunea de aruncare cu apă, la prima oră a dimineţii. În urma recunoaşterii efectuate din elicopter, s-a constatat că incendiul nu s-a extins peste noapte. Nu au mai fost observate flăcări, dar încă fumegă în aceleaşi două locaţii unde s-a intervenit. Judeţul nostru se află sub atenţionare de cod galben de vânt până în jurul orei 13,00. Din cauza intensificării vântului în zona Băile Herculane, misiunile elicopterelor au fost oprite momentan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

_______________

Intervenţia de stingere a incendiului izbucnit la pădurea de pin din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei a fost reluată, duminică dimineaţa, atât la sol, cât şi din aer.

Echipele de intervenţie au plecat, duminică dimineaţa, spre locul incendiului din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, potrivit reprezentanţilor ISU Caraş-Severin.

În ceea ce priveşte intervenţia din aer, unul din cele doua elicoptere care vor interveni pe parcursul zilei a decolat pentru efectuarea unei misiuni de recunoaştere.

„Vor interveni acelaşi forte ca şi pe parcursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.), respectiv peste 90 pompieri militari din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Timişoara, cu mijloacele primite în sprijin de la ISU Bucureşti-Ilfov, Arad, Hunedoara şi USISU Ciolpani, împreună cu angajaţi ai Direcţiei Silvice şi rangeri ai Parcului”, arată ISU Caraş-Severin. 

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei şi s-a manifestat, iniţial, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret, existând pericolul extinderii la o pădure de fag.