Activist şi fiica sa adolescentă atacaţi de pădurarul pe care îl acuză că fură lemn VIDEO

Un activist pentru mediu se afla pe marginea unui drum din judeţul Suceava, filmând un live pe Facebook, în care atrăgea atenţia asupra furtului de lemn din acea zonă, când a fost atacat de un bărbat şi obligat să fugă cu maşina de la locul incidentului.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 16:31
Activist şi fiica sa adolescentă atacaţi de pădurarul pe care îl acuză că fură lemn VIDEO

Tiberiu Boşutar era însoţit de fiica sa, care, vizibil afectată, a sunat un prieten şi i-a cerut cu vocea tremurândă să anunţe poliţia, spunând chiar că „ne omoară”. Anterior, o maşină trecuse pe lângă Boşutar şi fiica sa, activistul spunând că era chiar maşina pădurarului respectiv, care l-ar fi şi ameninţat.

La câteva minute, doi bărbaţi au coborât dintr-o maşină şi au sărit la bătaie, timp în care omul s-a adăpostit în autoturismul personal. În câteva secunde atacatorii au distrus vehiculul fără să le pese că înăuntru era şi o fată de 16 ani.

Scandalul ar fi pornit, în urmă cu două luni, când activistul de mediu ar fi dat în vileag presupuse furturi săvârșite de un pădurar din Moldovița – chiar unul dintre agresori. Incidentul a fost reclamat la 112, iar poliţiştii au început o anchetă. După audieri, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„În timp ce făceam LIVE-ul, a venit pădurarul lângă mine, l-am salutat şi a început să-mi arate tot felul de semne, că-mi arată mie, că mă bate. Mi s-a părut o glumă în prima fază. Au mers o sută de metri în faţă au coborât 2 din maşină, au rupt lemne din gard şi au sărit peste noi. Se fură la fel de mult cum se fura şi înainte şi toate furturile sunt controlate de silvicultori, şi nu toţi silvicultorii îs hoţi, dar care sunt hoți fură şi pentru ăla cinstit”, a declarat Tiberiu Boşutar.

„După audieri poliţiştii au dispus reţinerea celor 2 persoane, respectiv un bărbat de 38 şi 29 de ani, aceştia urmând a fi duşi în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii ifnractiunii de distrugere şi ameninţare”, a comunicat, la rândul său, Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Citeşte şi: Aglomeraţie la vama Giurgiu-Ruse. S-au format cozi uriaşe la ieşirea din ţară