Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, declaraţii şocante după ce a fost bătut într-o pădure din Suceava: „Le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar şi doi jurnalişti au fost bătuţi crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure din Suceava. Bărbatul, împreună cu ceilalți doi colegi ai săi, au fost atacați cu topoare și bâte de un grup de 20 de oameni. 

17 sept. 2021, 09:50

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a povestit coşmarul prin care a trecut împreună cu doi jurnalişti, în timp cce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure în Suceava.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, declaraţii şocante după ce a fost bătut într-o pădure din Suceava

Activistul de mediu agresat a declarat că cel care l-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare îl leagă de maşină şi îl trage până rămâne doar piciorul.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi. Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii.

Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița. Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a declarat Tiberiu Boşutar, potrivit Newsbucovina.ro. 

Citeşte şi Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de pădure

Acesta a povestit coşmarul prin care a trecut împreună cu cei doi jurnalişti cu care lucra la un documentar despre tăierile ilegale de pădure din Suceava.

„Nu e vorba de un caz izolat. E vorba de un sistem care ne pune piciorul pe cap. M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că mașina rămâne acolo și m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi. Nu reclam un pădurar. Reclam un sistem depășit de situație. Nu mor eu din asta și nu mă las. E interesant că proprietarul nu a spus nimic. Singurii care ne-au bătut au fost pădurarii și i-am recunoscut că și în anii trecuți aceeași oameni ne-au amenințat și ne-au bătut. Probabil că, data viitoare veți vorbi cu familia dacă țara nu înțelege despre ce e vorba.

Eu sunt pe targă și colegul meu e pe targă, dar România e până la brâu în mormânt pentru că sistemul este învins de niște șmecheri”, a mai spus Boșutar.

Cinci persoane sunt audiate, vineri, de poliţiştii din Vatra Dornei.

„La sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei sunt deja cinci persoane care au fost implicate în altercaţia de aseară, care sunt supuse activităţilor procedurale, respectiv sunt audiate cu privire la eveniment. (…) Am constituit din oficiu dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere şi continuăm activităţile procedurale. Sperăm noi ca după efectuarea acestor audieri şi sub coordonarea procurorului de caz, bineînţeles şi cu administrarea celuilalt material probator pe care îl vom identifica în cadrul cercetărilor, să fie şi destule motive pentru a se dispune şi măsuri procesuale”, a declarat vineri, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, comisarul şef Ionuţ Epureanu.

El a confirmat că printre persoanele conduse la audieri se numără şi proprietarul pădurii în care a avut loc incidentul, precum şi un inginer silvic, dar cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

„Vrem să stabilim cu exactitate şi numărul acestora (…) şi calitatea pe care au avut-o în ducerea la îndeplinire a rezoluţiei infracţionale, să vedem cu exactitate care dintre persoane a fost implicată, gradul de implicare şi individualizarea vinei fiecăruia şi ulterior să poată fi dispuse şi măsurile legale faţă de aceştia”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Citeşte şi Activist de mediu, atacat cu toporul de patronul unei firme de transport lemn


loading...