Activistul Tiberiu Boşutar rupe tăcerea: În loc să se dezică de acești ticăloși, îi acoperă!

Tiberiu Boşutar vine cu acuzații grave, miercuri dimineață, după episodul în care activistul a fost bătut crunt într-o pădure din județul Suceava.

22 sept. 2021, 10:15
Activistul Tiberiu Boşutar rupe tăcerea: În loc să se dezică de acești ticăloși, îi acoperă!

Activistul Tiberiu Boşutar rupe tăcerea. Acesta spune că nici nu se mai discută despre tăierile ilegale de arbori, ci despre faptul că oamenii care încearcă să stopeze această ilegalitate sunt omorâți și bătuți ca niște ”golani”.

Activistul Tiberiu Boşutar rupe tăcerea: În loc să se dezică de acești ticăloși, îi acoperă!

”Domnul Păun m-a anunţat că vrea domnul premier să discute cu mine şi ţin să mă asigur că toţi cei care conduc ţara asta cunosc adevărul în felul în care îl văd eu şi ce am văzut în teren.

După aceea să pot să-i acuz în condiţiile în care nu o să facă nimic, dar măcar să ştiu că le-am adus la cunoştinţă.

În primul rând vreau să îi mulţumesc pentru poziţia lui, pentru că a avut puterea să se afişeze şi să recunoască că astfel de situaţii nu pot fi acceptate în România.

Noi, în momentul de faţă, nu mai discutăm despre tăieri ilegale, ci despre faptul că sunt oameni care sunt omorâţi şi bătuţi de nişte golani.

Ăia nu sunt silvicultori. Nu pot fi agenţi economici unii care te atacă cu toporul. O fac pentru că autorităţile nu au avut până acum o poziţie fermă. Nu sunt primul care a luat bătaie!

Sunt activişti care iau bătaie, sunt pădurari care iau bătaie. Noi, în loc să ne decizem de ticăloşii ăştia care ne fac de ruşine, fiecare îşi acoperă oamenii.

Arătaţi cu degetul spre cei care fură! Nu toţi activiştii sunt corecţi şi au intenţii bune.

Da, am cerut eu audienţă la domnul ministru (al Mediului). M-am mai întâlnit cu dumnealui. Am discutat. Toată lumea e foarte deschisă la dialog, doar că încă nu am primit nimic.”, a declarat Boșutar, pentru România TV.

Agresorii jurnaliștilor și ai activistului de mediu bătuți crunt într-o pădure din județul Suceava sunt liberi. Cei patru, care au fost reținuți inițial, au fost puși sub control judiciar. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei precizează, într-un comunicat, că sâmbătă s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

Citește și: Ministrul Mediului s-a întâlnit cu activistul Tiberiu Boşutar: „Vinovaţii să fie traşi la răspundere”