Agresorii celor doi jurnalişti şi ai activistului de mediu din Suceava, lăsaţi în libertate. Decizia revoltătoare a judecătorilor

Agresorii activistului de mediu şi ai celor doi jurnalişti care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava au fost lăsaţi în libertate, fiind puşi sub control judiciar.

18 sept. 2021, 17:47
Agresorii celor doi jurnalişti şi ai activistului de mediu din Suceava, lăsaţi în libertate. Decizia revoltătoare a judecătorilor

Agresorii celor doi jurnalişti şi ai activistului de mediu din Suceava, lăsaţi în libertate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei i-a pus sub controlul judiciar pe cei patru bărbaţi acuzaţi de agresarea unor persoane care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava.

Agresorii celor doi jurnalişti şi ai activistului de mediu din Suceava, lăsaţi în libertate

Citeşte şi Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de pădure

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sâmbătă s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă inculpaţi, dintre care trei sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe, iar unul pentru purtare abuzivă.

„În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant. (…) Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică”, precizează sursa citată.

În urma incidentului, 12 persoane au fost conduse la audieri, vineri, la sediul Poliţiei din Vatra Dornei, iar, la finalul activităţilor procedurale, patru dintre acestea bărbaţi, domiciliate în comunele Şaru Dornei şi Panaci, au fost reţinute, fiind cercetate pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Citeşte şi Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, declaraţii şocante după ce a fost bătut într-o pădure din Suceava: „Le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”

Reamintim că activistul de mediu Tiberiu Boșutar şi doi jurnalişti au fost bătuţi cu bestialitate în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure din Suceava. Cei trei au fost atacați cu topoare și bâte de un grup de 20 de oameni.

 

Activistul de mediu agresat a declarat că cel care l-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare îl leagă de maşină şi îl trage până rămâne doar piciorul.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi. Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii.

Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița. Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a declarat Tiberiu Boşutar, potrivit Newsbucovina.ro.


loading...