Actor din Harry Potter şi seria James Bond, răpus de o tumoră, la 55 de ani. Ultimul rol de referinţă l-a avut în superproducţia Cernobîl

Actorul englez de teatru şi film Paul Ritter, cunoscut din lungmetraje precum „Quantum of Solace” şi „Harry Potter and the Half-Blood Prince”, dar şi din seerialul "Cernobîl", a murit din cauza unei tumori cerebrale.

06 apr. 2021, 14:13
Actor din Harry Potter şi seria James Bond, răpus de o tumoră, la 55 de ani. Ultimul rol de referinţă l-a avut în superproducţia Cernobîl

Născut pe 5 martie 1966, în Kent, Paul Ritter şi-a început cariera în teatru în ultimul deceniu al secolului trecut, dar a devenit faimos ca urmare a apariţiilor pe marele ecran, ultima oară în serialul documentar Cernobîl. A jucat pentru National Theatre în spectacole precum „The Royal Hunt of the Sun”, „All My Sons”, „Coram Boy”, „The Hot-House”, „The Curious Incident of the Dog in the Night- time” şi, mai recent, a fost John Major în „The Audience”.

Pentru Royal Shakespeare Company, a avut roluri în montări ca „Troilus and Cressida” şi „The White Devil”. În 2009, a jucat alături de Amanda Root, Jessica Hynes şi Stephen Mangan în „The Norman Conquests” a Old Vic interpretată pe Broadway, pentru care a fost nominalizat la premiile Tony, potrivit Sky News.

Citeşte şi Fotbalist de naţională, mort de Covid. Avea 43 de ani, iar în ultima vreme devenise actor şi prezentator tv

A jucat în numeroase producţii de televiziune, printre care „Cernobîl” şi „Ecaterina cea Mare”, iar în ultimii zece ani a dat viaţă personajului Martin Goodman în comedia „Friday Night Dinner”, la Channel 4.

Între lungmetrajele în care a jucat se numără „The Libertine”, „Hannibal Rising”, „Quantum of Solace” şi „Harry Potter and the Half-Blood Prince”.

Paul Ritter a murit în seara de 5 aprilie, a anunţat într-un comunicat agentul său.

Citeşte şi Pierdere uriaşă, un actor din „Bella Ciao!” a murit la doar 27 de ani