Pierdere uriaşă, un actor din „Bella Ciao!” a murit la doar 27 de ani

Actorul indigen canadian Taran Kootenhayoo, cunoscut şi premiat pentru rolul său din filmul "Bella Ciao!", apărut în anul 2018, a murit la vârsta de 27 de ani.

06 ian. 2021, 21:30
Pierdere uriaşă, un actor din „Bella Ciao!” a murit la doar 27 de ani

Taran Kootenhayoo a murit în noapte de Anul Nou, cauzele decesului nefiind încă făcute publice. Anunţul a fost făcut miercuri, de producătvrul său, care a scris pe Instagram: „Creatorul a chemat acasă o legendă. Te iubim, odihneşte-te în pace, frate”. Taran este descris de cunoscuţi drept un „poet, scriitor și actor, incredibil de talentat”.

Născut în Cold Lake, Alberta, și membru națiunii Sioux Alexis Nakota, Taran Kootenhayoo a urmat școala de actorie la Colegiul Capilano din Vancouver, absolvind în anul 2015. A fost cunoscut mai ales pentru rolul vedetă Niki, un tânăr fără adăpost, aflat în căutarea surorii sale dispărute, în „Bella Ciao!” , filmul indie din 2018 al regizorului Carolyn Combs despre personaje care se intersectează într-o comunitate multiculturală din estul Vancouverului, după cum scrie Hollywood Reporter.

Citeşte şi Julianne Moore, în doliu. Un actor celebru cu care a jucat în filmul „The Kids Are All Right” a fost ÎMPUŞCAT mortal

„Pierderea noastră este incomensurabilă. Taran a fost un colaborator talentat și disciplinat, un prieten cald și generos. Cuvintele nu captează respectul și afecțiunea noastră profundă pentru el”, se arată pe site-ul oficial al filmului „Bella Ciao!”.

Într-un articol din 2018 apărut în revista Hollywood North, Taran Kootenhayoo spera că rolul lui Niki va încuraja alți tineri indigeni să îi urmeze exemplul în actorie. De altfel, pentru acest rol el a primit premiul Stars to Watch, în cadrul Festivalului Whistler.