Actori celebri buni și la poker

Dincolo de cariera lor remarcabilă în lumea cinematografică, actorii de top de la Hollywood sunt oameni cu pasiuni diverse, ca fiecare dintre noi. Desigur, prin natura succesului lor financiar și prin statutul de vedetă, au acces mai ușor la hobby-uri care necesită sume mai mari de bani sau unde pot fi implicați în calitate de invitați VIP.

31 aug. 2023, 15:38
Actori celebri buni și la poker

Dacă unii preferă sporturile cu motor, golful, tenisul sau luptele, alții se îndreaptă spre activități mai puțin sportive, dar care presupun cel mai puțin la fel de multă distracție cu adrenalină din plin. Un bun exemplu este jocul de poker, încadrat în categoria de jocuri de noroc – dedicat exclusiv adulților – însă, fără îndoială, o activitate care presupune abilități foarte complexe pentru a reuși să ajungi în top și mai ales să te menții la un nivel ridicat.

Pasiunea pentru poker este împărtășită de numeroase persoane, unii jucători ajungând la turnee cu premii uriașe calificându-se prin intermediul sateliților disponibili în cele mai bune camere de poker online. Fanii pokerului live vor fi încântați să afle că Unibet Open revine la București la finalul anului 2023. Festivalul este programat în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie într-o locație perfectă pentru un astfel de turneu de top: JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Organizatorii se așteaptă ca această ediție să marcheze un record pentru cel mai mare festival Unibet Open desfășurat până acum în țara noastră.

De-a lungul timpului, la evenimente majore din lumea pokerului au participat chiar vedete din industria filmului, actori foarte apreciați de public. Iată mai jos câteva astfel de nume de actori de la Hollywood care au făcut show și la masa de poker:

Toby Maguire

Spiderman joacă poker? Da, dacă ne referim la actorul Toby Maguire, cunoscut pentru interpretarea personajului atât de celebru în seria de filme Omul Păianjen. Actorul care are în prezent 48 de ani este considerat un jucător de poker foarte competitiv. Se estimează că ar fi câștigat sume foarte mari din jocurile de poker în special în fața altor celebrități.

Matt Damon

Actor, scenarist și producător de film american, Matt Damon este cunoscut pentru rolurile sale în filme celebre precum Good Will Hunting, The Martian sau Identitatea lui Bourne. Matt Damon apare chiar și în producția Oppenheimer, lansată de curând în cinematografe. Interesant este că actorul a jucat în Rounders, un film din 1998 despre lumea underground a pokerului cu mize mari. A dobândit cunoștințe despre joc datorită rolului său și în același an a ajuns să joace la nivel înalt în lumea pokerului, în The World Series of Poker (WSOP). Pasionat de turnee live, dar implicat și în cauze sociale, a participat de exemplu la evenimentul de caritate Ante up for Africa din 2009, cu buy-in de 5.000 USD.

Edward Norton

La fel ca Matt Damon, actorul Edward Norton a jucat în filmul Rounders, dezvoltând se pare interes pentru jocul de poker. Și-a încercat norocul în competiție live chiar în 1998, când s-a lansat filmul anterior menționat, însă nu a reușit să se impună în fața unor jucători mai experimentați.

Ben Affleck

Iată că lumea de la Hollywood nu este atât de mare, căci amintim aici de un alt colaborator și prieten al lui Matt Damon: Ben Affleck. Cei doi chiar au scris împreună scenariul filmului Good Will Hunting, care l-a ajutat pe Damon să ajungă în „liga mare” a cinematografiei americane. Ben Affleck a participat la multe turnee de poker, fiind fotografiat de exemplu în plină acțiune la World Series of Poker de la Rio Hotel & Casino, în anul 2007.

Jennifer Tilly

Despre Jennifer Tilly se poate spune că este în egală măsură actriță și jucătoare de poker, atât de departe a mers aceasta cu pasiunea pentru acest joc de noroc / abilități. Are o nominalizare la Premiile Oscar, trei premii Saturn și două premii MTV Movie Awards, dar deține și o brățară WSOP! A câștigat WSOP Ladies No-Limit Hold-em în 2005, cu câștiguri de peste 150.000 USD. Se pare că în timp a acumulat câștiguri majore la masa de poker, nu doar de pe urma filmelor în care a jucat.