Actorul Alexandru Arşinel, suferă de diabet: De două săptămâni nu mai intră nimeni în casă, cumpărăturile sunt lăsate la uşă

Actorul Alexandru Arșinel face parte din categoria persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, pentru care autoritățile au impus un program strict. La vârsta de 81 de ani, actorul merge doar la teatru, iar pentru aprovizionare este ajutat de către cei doi băieți.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 06:35
Actorul Alexandru Arşinel, suferă de diabet: De două săptămâni nu mai intră nimeni în casă, cumpărăturile sunt lăsate la uşă

Celebrul actor şi director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a povestit pentru click.ro cum se descurcă în izolare. Alexandru Arșinel este ajutat cu cumpărăturile de către cei doi băieți și cele două nurori. În casa actorului nu mai intră nimeni de două săptămâni.

Citește și: Actorul Alexandru Arşinel, afectat de coronavirus: Sunt afectat. Este extrem de trist

”Fac parte dintr-o familie numeroasă, am doi băieţi, două nurori care aleargă pentru noi, plus doamna din casă care se ocupă de soţia mea. Facem aprovizionarea o dată pe săptămână, iar cumpărăturile sunt lăsate la uşă. De două săptămâni nu mai intră nimeni la noi în casă. Să stai în casă, în vremurile astea, chiar nu mai e o copilărie, ci un lucru pe care trebuie să îl iei în serios, pentru că viaţa e foarte importantă acum, atât cât o avem” , povestește actorul.

Actorul suferă de diabet și din această cauză este extrem de atent la ceea ce mănâncă în această perioadă.

”Mâncăm şi cumpărăm la fel ca înainte. Mai o mămăliguţă cu lapte, un grătar, un peşte. Noi avem multe conserve de bulion încă de vara trecută. Sora mea de la Dolhasca ne-a trimis tot felul de dulceţuri gustoase. Din păcate, trebuie să am grijă la dulciuri, din cauza diabetului” , a mărturisit Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel iese o dată pe săptămână din casă, atunci când merge la a doua sa casă, teatrul, pentru a avea grijă de câteva ”mici chestii tehnice”.

”Ies o dată pe săptămână din casă şi merg la a doua mea casă, pentru că aşa pot să-i spun Teatrului de Revistă, unde activăm de 50 de ani. Chiar sâmbăta asta am fost, fac cu schimbul cu Vasile Muraru. Când poate el, merge el, când pot eu, mă deplasez eu. Nu e mare lucru de făcut, dar mai sunt oameni care au grijă de una, alta pe acolo, mici chestii tehnice ca să zic aşa. Nu sunt esenţiale, dar e vorba de ataşament. E ca şi cum ar trebui să uzi o floare” , a adăugat acesta.

Actorul a mărturisit că în această perioadă îi lipsește scene, dar și să facă oamenii să râdă. Acesta repeta textele și atunci când stă în casă.

”În perioada asta îmi lipseşte scena, îmi lipseşte să îi fac pe oameni să râdă. Chiar dacă stăm acasă, mai stând la o masă, mai stând în sufragerie, ţi se întâmplă să mai repeţi un text, să îţi vină în minte replici. Există iubire în orice formă, ataşament şi sentimente, şi nu ai cum să te detaşezi de pasiunile cu care ai crescut” , a declarat actorul.