Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut din „Love Story”, a murit

Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a a murit de cancer în 2009,

09 dec. 2023, 07:01
Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut din „Love Story”, a murit

Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, „Love Story” şi „Barry Lyndon”, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 82 de ani, conform unui anunţ făcut de fiul său, transmite AFP.

 

Doliu în lumea cinematografiei. A murit unul dintre actorii din seria Peaky Blinders la 65 de ani. Avea o tumoare la creier
„Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit liniştit astăzi”, a anunţat pe Instagram fiul său, Patrick O’Neal.

Ryan O’Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în „Love Story”, o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar.

Ulterior, el a mai jucat în special în „Barry Lyndon”, regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea.

Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a a murit de cancer în 2009, în aceeaşi zi cu Michael Jackson.

Citește și Cele mai noi filme şi seriale pe Netflix, în iunie. Revin două dintre cele mai populare seriale

După moartea actriţei, Ryan O’Neal s-a aflat în centrul unei dispute privind un portret al lui Farrah Fawcett semnat Andy Warhol, revendicat de Universitatea din Texas. După o bătălie în justiţie, un tribunal din California a recunoscut în 2013 că Ryan O’Neal este proprietarul portretului.

Actorul avusese anterior probleme cu legea. În 2009, el a fost condamnat la un program de dezintoxicare de 18 luni, după ce poliţia i-a arestat pe el şi pe fiul său Redmond şi a găsit metamfetamină în locuinţa lor din Malibu.