Actorul Dorel Vișan, sfaturi pentru o viață sănătoasă: „Ca să facem o schimbare trebuie să scoatem toate alimentele care sunt distructive”

Actorul Dorel Vișan e de părere că alimentația oamenilor este afectată de aditivii alimentari, foarte dăunători, care nu sunt interziși.

18 apr. 2023, 17:39
Actorul Dorel Vișan, sfaturi pentru o viață sănătoasă: „Ca să facem o schimbare trebuie să scoatem toate alimentele care sunt distructive”
Dorel Vișan, despre aditvii din alimente

Invitat la podcastul lui Adrian Artene, actorul Dorel Vișan a vorbit despre alimentația oamenilor, care este afectată de aditivii alimentari dăunători, care, cu toate astea, nu sunt interziși din motive economice.

Dorel Vișan, despre aditivii care afectează alimentația oamenilor

„Noi, de la grăuntele de nisip și până la constelații, ne naștem în răutate, creștem în suferință și murim în putrefacție. Rămâne partea cealaltă, care nu putrezește. De aici este omul veșnic. Sensul este ca tot timpul să fim atașat la Tot. Deși noi avem față de Tot o oarecare respingere, pentru că ne distruge propria pornire. Totul ne bagă în Tot, dar dacă le desfacem suntem numai noi.E vorba de a rămâne în ceea ce ești. Nu rămânem în ceea ce suntem. A intrat în lume o estetică a urâtului. Mă uit la lume cum e îmbrăcată. Ce frumos era prin anii 60, când eram eu student, fetele purtau rochițe. Acum, se îmbracă cu tot felul de hondropoance”, 

spune actorul.

Citește și: Secretul ciorbei românești care a făcut furori în Franța, dezvăluit de Dorel Vișan. ”Nu e ușor de făcut!”

„Ca să facem o schimbare trebuie să scoatem toate alimentele care sunt distructive”, a subliniat Dorel Vișan.

Secretele imunității de fier la aproape 86 de ani

Pe timp de pandemie, actorul s-a refugiat la țară, unde are o casă bătrânească cu grădină, ceea ce i-a permis lui Dorel Vișan să-și descopere pasiunea pentru agricultură. Artistul și-a cultivat singur legumele și susține că o astfel de alimentație face minuni pentru imunitatea organismului.

„Am o gră­dină mare și o seră de doar cinci­sprezece metri pătrați, dar în care îmi cresc ab­solut toate cele necesare. Am investit în sănătatea mea. Ceapă ver­de, usturoi, salată, spanac, castraveți, ardei iute și gras, roșii, de toate îmi cultiv acolo și am tot anul. Îmi fac și răsaduri numai din semințe românești, pro­curate de la ță­rani. În gră­dină pun anual cel puțin 50 de tufe de roșii, fasole, cas­tra­veți, car­tofi, ar­dei, go­go­șari, var­ză. Nu­mai cine nu vrea, numai putu­roșii și leneșii mor de foa­me, cu pă­mân­tul nelucrat”, a declarat actorul Dorel Vișan.

Citește și: Drama actorului Dorel Vișan. Lupta cu singurătatea este tot mai grea: „Nu mai am nici cui da un telefon”

„Pentru roșii, care sunt re­ginele grădinii, am trei me­tode de conservare pen­tru iarnă, pe care vi le des­tăinui, ca să vedeți cât este de ușor să mănânci sănătos și în anotimpul rece, dacă te organizezi din timp. Roșiile le pun în lada frigorifică, la înghețat, întregi. Iarna le scot, le bag pentru o secun­dă în apă caldă, apoi le curăț de pieliță. Le las pe o farfu­rie la dezghețat, le tai în bu­căți și adaug ceapă, sau usturoi și ulei. Rezultă o salată aproape ca aceea de vară.

A doua metodă de păstrare a roșiilor este sub formă de bulion, pe care-l fierb doar până când dis­pare spuma. Înainte de a-l pune în sticle, adaug foi de dafin și multe miro­denii „bine mirositoare”. Bulionul îl pun fierbinte, în timp ce fierbe încet, în sticle mici, de 300 ml, pe care le dopuiesc. Pun sticle­le pe masă, le acopăr cu o pătură groasă, le țin așa trei zile și apoi le depozitez în cămară.

A treia metodă de păs­trare a roșiilor, pe care o prefer, este uscarea. Îna­inte, feliile de roșii, tăiate mai grosuțe, de 4 mm, le uscam la soare, timp de trei zile, acoperite cu o pân­ză rară, ca să nu se pună muștele. Acum mi-am cum­părat un uscător de legume și fructe și le țin la 70 de grade, timp de 20 de ore. Le pun apoi în bor­cane și deasupra torn ulei de măsline. Sunt o bu­nătate! Pot fi folosite la multe preparate, salate, paste, merg și cu brânzeturi, cu sosuri, la carne”, a dezvăluit Dorel Vișan.