Actriţa Claire Danes, considerată Femeia Anului de către Universitatea Harvard

Actriţa Claire Danes va primi, pe 26 ianuarie, premiul Hasty Pudding pentru femeia anului, din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei datând din secolul al XVIII-lea, informează accesshollywood.com.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 11:21
Actriţa Claire Danes, considerată Femeia Anului de către Universitatea Harvard

Membrii asociaţiei Hasty Pudding Theatricals acordă în fiecare an titlul de femeia, respectiv bărbatul anului unui artist care s-a remarcat nu numai la Hollywood, ci şi pe scena de teatru sau în alte domenii.

Numele artistului care va primi în 2012 titlul de bărbatul anului va fi anunţat pe 3 februarie.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii.

Claire Danes va primi o „oală de budincă”, după care va conduce tradiţionala paradă prin Harvard Square. Starul va trebui să pretindă că susţine un tradiţional test de aptitudini, prin care sunt evaluate cunoştinţele studenţilor, înainte de a primi titlul de femeia anului.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului lor club să aducă „o oală de budincă de cereale” la întâlnirile lor.

Claire Danes, în vârstă de 32 de ani, a câştigat cel de-al treilea Glob de Aur al său anul acesta, pentru rolul din serialul TV „Homeland”. Danes a mai primit, printre altele, un Glob de Aur, un Emmy şi un premiu al Sindicatului actorilor americani pentru rolul din filmul „Temple Grandin”.

Anul trecut, titlul de femeia anului i-a revenit lui Julianne Moore, în timp ce Jay Leno a fost desemnat bărbatul anului.

Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu se numără actriţele Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson şi actorii Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis şi Ben Stiller.