Actriţa din Marea Britanie care a copilărit într-un orfelinat din România. Ce a simţit când şi-a cunoscut mama naturală: „Un moment intens de deja vu”

Ionica Adriana este un nume necunoscut în România, dar cunoscut și de succes în Marea Britanie, unde este o actriță celebră. A ajuns acolo când era foarte mică, alături de părinții adoptivi britanici care au îndrăgit-o atunci când au văzut-o la un orfelinat din România.
Filip Stan
30 mart. 2023, 12:30
Actriţa din Marea Britanie care a copilărit într-un orfelinat din România. Ce a simţit când şi-a cunoscut mama naturală:

Mama biologică a Adrianei, Valentina, avea doar 16 ani când a născut-o și a lăsat-o la orfelinat. Ionica a trăit acolo în condiții grele până când a fost adoptată de cuplul britanic, care i-a schimbat viața în bine. A primit o educație selectă și a ajuns să cânte și să joace teatru.

Acum un an, la vârsta de 33 de ani, Ionica și-a îndeplinit visul cel mare ;i  s-a reunit cu câțiva membri ai familiei biologice, cu mama și cu surorile vitrege. Ionica a vizitat și locul unde și-a petrecut primii ani din viață. Povestea ei a fost prezentată într-un documentar al BBC Radio 4 intitulat „Copiii lui Ceaușescu”.

Ionica a fost adoptată de părinții săi britanici când aceștia au aflat despre copiii abandonați din orfelinatele românești, în timp ce erau în vacanță în Elveția. Între 1966 și 1989, aproape 20.000 de copii au murit în orfelinatele din România din cauza condițiilor mizere și a regimului brutal al lui Ceaușescu, care a interzis contracepția și avorturile. Aproape jumătate de milion de copii au ajuns în orfelinate, unde au dus vieți grele și mulți dintre ei au murit sau au ajuns să aibă probleme grave.

Citeşte şi: Mirela Retegan, despre divorțul de tatăl fiicei sale. Fondatoarea Zurli: „Îți trebuie multă voință să pui fericirea copilului tău înainte nefericirii tale”

„Când ne apropiam de clădire, în mijlocul unei zone rezidențiale, am recunoscut-o imediat din fotografiile pe care le aveam în albume când eram copil. Am simțit o emoție copleșitoare, viscerală, nu tristețe sau frică, ci ceva ce nu am mai experimentat până acum și despre care nici nu am cuvinte.

Poate că văzând asta am declanșat o amintire reprimată de mult timp. Eram atât de tânără când am plecat și e greu de crezut cum aș putea să-mi amintesc ceva din acea perioadă, dar s-a simțit ca un moment intens de deja vu.

Dacă un singur lucru s-ar fi întâmplat diferit, în loc de viața rurală din North Yorkshire, asta ar fi putut să fie casa mea. Toată viața mi s-a spus că am o dispoziție bună și fericită, dar acest lucru ar fi putut să fie atât de diferit: ce slujbă aș fi avut, unde aș fi trăit, ce prieteni aș fi avut dacă nu aș fi plecat din orfelinat?”, a povestit Ionica Adriana despre parcursul vieții sale, potrivit B1TV.

Despre mama ei naturală, Valentina, pe care a reușit să o cunoască, Ionica a spus: „Nu sunt supărată sau furioasă pentru că m-a abandonat. Cred că, în circumstanțele ei, nu a avut o altă alegere. Sunt doar recunoscătoare că a semnat actele de adopție”.

https://www.youtube.com/watch?v=HdjrL4catuk

Citeşte şi: Cătălin Bordea a avut nevoie de psiholog după ce s-a întors de la America Express: „În contract apare de trei ori cuvântul moarte”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!