Actrița Magda Catone, exclusă din PNL pe motiv că a ”votat constant împotriva viziunii politice” a partidului

Actriţa Magda Catone, consilier local, şi viceprimarul Adrian Costache, ambii membri ai organizatiei PNL Sector 2, au fost excluşi din partid pe motiv că „au votat constant împotriva viziunii politice a PNL”. Liderii filialei si-au argumentat decizia prin faptul ca cei doi nu au respectat disciplina de partid si au votat constant împotriva viziunii politice a PNL.

21 mart. 2024, 13:41
Actrița Magda Catone, exclusă din PNL pe motiv că a ”votat constant împotriva viziunii politice” a partidului

Actriţa Magda Catone, consilier local, şi viceprimarul Adrian Costache, ambii membri ai Partidului Naţional Liberal, filiala Sector 2, au fost excluşi din partid, pe motiv că „au votat constant împotriva viziunii politice a PNL”.

Conducerea filialei PNL Sector 2 a concluzionat că atât Magda Catone, cât și Adrian Costache nu a respectat disciplina de partid, drept urmare au hotărât retragerea sprijinului politic şi excluderea lor din PNL, cu un vot în unanimitate.

Citește și: Conducerile PSD şi PNL se reunesc pentru a definitiva lista comună la alegerile europarlamentare. Marile surprize pentru alegerile din acest an

Într-un interviu pentru Buletin de Bucureşti, Magda Catone a spus că speră să nu fie o decizie definitivă şi că ar vrea să meargă mai departe pentru a-şi continua proiectele culturale pe care le-a început. Totuşi, Magda Catone a spus că nu îşi doreşte să voteze „ca un soldat fără minte sau conştiinţă”, ci vrea să pună pe primul loc bunăstarea comunităţii.

”M-am gândit că-i nedrept ce fac în legătură cu mine și că imaginea unui om de calitatea și profesionalismul meu, după 40 de ani de muncă, se închide într-o fundătură neașteptată, nepotrivită și nedorită. Nu doream să plec așa, n-am zis că aș vrea să plec trăgând ușa după mine sau dându-mi demisia. Sunt un om care are 65 de ani. Am ieșit la pensie, toate lucrurile se termină, se încheie undeva. Dar părerea mea e că această despărțire, dacă o numim așa, pe care unii vor să o facă, trebuie să fie elegantă, trebuie să fie la nivelul unor oameni civilizați care au mers împreună, umăr la umăr. Vorbim de luptă și de muncă. Care muncă, care luptă, atunci când faci anumite lucruri, cum am inițiat eu multe proiecte culturale și niciunul nu s-a împlinit?! De-abia acuma s-a agăţat de mine reuşita asta! (referire la proiectul teatrului Lucian Pintilie, n.r.).

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Bucureştiul e în stare gravă. Un pacient nu-l faci bine cu o tabletă, ci cu o schemă de tratament complexă”

Sunt lucruri care, odată începute, nu trebuie zădărnicite doar pentru că ești din alt partid, nu? (…) Dacă eu am o antipatie sau o nelămurire, votez împotrivă pentru lucruri care sunt bune?! Adică nu mai acopăr o groapă? Au fost acuma puse în proiect străzi pentru reabilitare. Păi, eu aș vrea să văd o stradă care n-ar trebui propusă. Poate astea care-s făcute de 2 ani sau de ieri! Şi ele au fost votate împotrivă. Păi câte străzi sunt – Doamne, iartă-mă! – că noi bucureștenii despre asta și vorbeam, glumeam că o să adoptăm fiecare câte o groapă s-o luăm acasă”, a declarat Magda Catone.