Actriţa Maria Obretin, şocată de factura la gaze. Cât are de plată: „Vă daţi seama că locuiesc într-un palat”

Actriţa Maria Obretin a rămas şocată de factura la gaze. Scumpirile exagerate din ultima vreme afectează nu doar în rândul oamenilor obişnuiţi, ci şi persoanele publice. Printre cele afectate se numără şi Maria Obretin, care a împărtăşit cu prietenii virtuali suma pe care o are de plată.

17 feb. 2022, 14:05
Actriţa Maria Obretin, şocată de factura la gaze. Cât are de plată: „Vă daţi seama că locuiesc într-un palat”
Actriţa Maria Obretin, şocată de factura la gaze

Actriţa Maria Obretin, şocată de factura la gaze. În ianuarie 2022, preţul gazelor naturale a fost cu 61% mai mare față de ianuarie 2021, conform informațiilor transmise de INS (Institutul Național de Statistică).

Citeşte şi: Oana și Viorel Lis, decizie după ce au văzut factura la curent: ”Îl scot să facă asta. E moartea lui!”

Actriţa Maria Obretin, şocată de factura la gaze

Artista a făcut o postare pe reţelele de socializare, în care a arătat tuturor ce sumă are de plătit la gaze. Potrivit celor de la Engie, factura reprezintă regularizarea din ultimele luni. Cu toate acestea, suma de aproximativ 3200 de LEI, pentru un apartament este exagerată.

Ia, liniste, ca mi-a venit regularizarea la gaze, sarakilor! Va dati seama ca locuiesc intr-un ceva palat ceva! Ma, da’ n-ar fi venit si ea la 30 la suta, cati spectatori avem noi in sali, ca era echitabil.

Bun! Voiam doar sa va spun sa veniti la spectacole cand va chem, sa scot si eu parleala! Bine, deocamdata nu am. Cand o fi sa mai fie, zic! Haideti ca ma duc sa dau centrala mai incet, ca aud ca frigul te pastreaza tanar. Daca esti tanar, ma rog!„, este mesajul scris de Maria Obretin pe pagina sa de Facebook.

Într-un punct de vedere transmis redacţiei RomâniaTV.net, ENGIE Romania precizează că:

„Referitor la factura menționată de doamna Maria Obretin pe o rețea de socializare, precizăm că valoarea acesteia este determinată de consum, aferent unei perioade de trei luni, fiind o factură de regularizare, pe baza indexului citit de către operatorul de distribuție. Prețul contractual este unul competitiv, aflat sub prețul de referință stipulat de legislație pentru plafonare. Recomandăm clienților să acorde o atenție sporită consumului de gaze naturale, precum și să trimită lunar indexul autocitit, în perioada specificată pe factură, prin:

aplicația mobilă ENGIE, disponibilă în Google Play și App Store;
contul online ENGIE, secțiunea Index;
apel telefonic la numărul de pe factură, folosind codul de autocitire”.

Cele mai tari trucuri ca să scazi factura la energie

În primul rând trebuie să te asiguri că nu ai vreo piesă de mobilier în faţa caloriferelor, deoarece îi diminuează din putere. De asemenea, trebuie să acorzi o atenţie deosebită ferestrelor. Pueţi pierde căldură, dacă nu se închid bine. Dacă nu le poti inlocui, poti apela la suluri textile. Dupa ce le vei pune la geam, vei observa pe loc diferenta de temperatura in camera.

De asemenea, trebuie să ştii cât de importante sunt covoarele pentru a păstra căldura în casă. Acestea izolează foarte bine podeaua, iar temperatura din camera va fi mult mai placuta.

Dacă stai la bloc, pune si pe balcon macar o bucata de rogojina.

De asemenea, foarte important este să aerisesti caloriferele.Vei vedea că după aerisire acestea se vor încălzi mult mai repede.Este foarte important ca draperiile sau obloanele să fie deschise pe timpul zile, astfel încă să poată intra soarele în casă. (Citeşte AICI mai multe detalii)