Și-a pus capăt zilelor după ce a văzut ce factură a primit la energia electrică. Cât ar fi trebuit să plătească bărbatul din Lugoj

Un bărbat din Lugoj, în vârstă de 67 de ani, și-a pus capăt zilelor când a văzut factura la energie electrică pe care o avea de plătit.

15 feb. 2022, 16:21
Și-a pus capăt zilelor după ce a văzut ce factură a primit la energia electrică. Cât ar fi trebuit să plătească bărbatul din Lugoj

Problema cu facturile uriașe la energie electrică și gaze a afectat o mulțime de români în această iară. Pentru bărbatul din Lugoj factura a venit ca o lovitură uriașă pe care nu a putut să o suporte.

Bărbatul a fost găsit fără suflare în propriul apartament în care stătea fără chirie. Avea o pensie foarte mică și trebuia să plătească împrumuturi la bancă. Îi rămâneau doar 300 de lei din care trebuia să-și achite datoriile, dar și să supraviețuiască.

Omul ar fi fost nevoit să plătească 400 de lei pentru factura la energie electrică, mai mult decât își putea el permite. Acesta a fost și motivul care l-a făcut să-și ia viața. Nu a lăsat niciun bilet de adio, însă cunoscuții cred că despre asta a fost vorba.

Oamenii legii fac cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce l-a făcut pe om să recurgă la gestul extrem.

Factură la gaze de peste 1.100 de lei, la un bloc fără niciun consumator

O asociaţie de proprietari din Galaţi a primit o factură de gaz de 1.100 de lei pentru un bloc în care nu mai exista niciun consumator branşat la reţeaua centralizată.

Factură la gaze de peste 1.100 de lei, la un bloc fără niciun consumator. A păţit-o Asociaţia de proprietari nr. 122 din Galaţi. În data de 31 ianurie, pe adresa asociaţiei de proprietari a venit o factură la gaze în valoare de 1.160 de lei pentru un bloc în care nu mai era niciun consumator branşat la sistemul comun de alimentare cu gaze.

Ultimul client se debranşase pe 19 ianuarie de la sistemul centralizat, iar asociaţia a notificat compania Distrigaz Sud Reţele să ridice contorul comun.

„Ultimul client din asociație și-a pus centrală, s-a debranșat. Am citit indexul în ziua respectivă și am făcut adresă către cei de la gaze să vină să ia contorul. După 10 zile, am primit factura asta, care evident este mare și nu corespunde cu consumul. Din 19 ianuarie, nu am mai consumat nimic! Am fost la sediul Distrigaz, le-am explicat situația și ne-au spus să nu plătim factura și să anunțăm din nou, după data de 25 februarie, probabil pentru că sunt foarte aglomerați”, ne-a spus președintele Asociației 122, Neculai Mânza, citat de viata-libera.ro.