Cum să păstrezi căldura în casă. Cele mai tari trucuri ca să scazi factura la energie

Vă prezentăm câteva trucuri simple, care vă vor ajuta să păstraţi mai bine căldura în casă şi veţi face economie la energie electrică şi gaze.

15 feb. 2022, 13:02
Cum să păstrezi căldura în casă. Cele mai tari trucuri ca să scazi factura la energie

Cum să păstrezi căldura în casă. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să aveţi facturi mai mici la energie şi gaze. Rezultatele se vor vedea imediat.

Cum să păstrezi căldura în casă. Trucuri utile

În primul rând trebuie să te asiguri că nu ai vreo piesă de mobilier în faţa caloriferelor, deoarece îi diminuează din putere. De asemenea, trebuie să acorzi o atenţie deosebită ferestrelor. Pueţi pierde căldură, dacă nu se închid bine. Dacă nu le poti inlocui, poti apela la suluri textile. Dupa ce le vei pune la geam, vei observa pe loc diferenta de temperatura in camera.

De asemenea, trebuie să ştii cât de importante sunt covoarele pentru a păstra căldura în casă. Acestea izolează foarte bine podeaua, iar temperatura din camera va fi mult mai placuta.

Dacă stai la bloc, pune si pe balcon macar o bucata de rogojina.

De asemenea, foarte important este să aerisesti caloriferele.Vei vedea că după aerisire acestea se vor încălzi mult mai repede.Este foarte important ca draperiile sau obloanele să fie deschise pe timpul zile, astfel încă să poată intra soarele în casă, potrivit cumsă.ro. 

Citeşte şi Metoda genială să reduci factura la căldură. Se economisesc bani frumoşi cu o investiţie minimă

Cele mai bune metode de a face economie la energie şi gaze

Pentru a reduce facturile la gaze şi energie, recomandăm ca în camera de zi să ai 20 de grade celsius, in dormitor cu doua grade mai putin, iar in baie 22 de grade Celsius. Daca pe timpul zilei nu sta nimeni in casa, este recomandat ca sistemul de incalzire sa nu functioneze la capacitatea maxima programata.

Atenţie, când deschizi geamurile ca să aeriseşti, ai grijă ca centrala termică să fie închisă.

De asemenea, economie vei face şi dacă ai casa foarte bine izolată. Potrivit specialiştilor, cea mai buna metoda este izolarea cu vata bazaltica. Este ceva mai scumpa, dar investitia se va atenua repede prin consum mic la caldura si aer conditionat.

Foloseste panourile reflectorizante pentru calorifere. Acestea asigura ca radiatia incalzeste camera si nu peretii. Practic, panourile actioneaza prin reflectarea caldurii inapoi in camera (si caldura nu mai este absorbita de pereti).

Citeşte şi 10 idei simple ca să reduci factura la lumină. Cum să faci economie de curent electric