Anunţ şoc, Michael Bloomberg s-a retras din cursa pentru preşedinţia SUA. A cheltuit în campanie o jumătate de miliard de dolari

Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg şi-a încheiat campania miercuri, după ce suma considerabilă pe care miliardarul a cheltuit-o pe publicitate în campanie, pe tot teritoriul Statelor Unite, nu i-a adus nicio victorie la intrarea sa în alegerile primare democrate de ”Super Tuesday”.

04 mart. 2020, 15:28
Anunţ şoc, Michael Bloomberg s-a retras din cursa pentru preşedinţia SUA. A cheltuit în campanie o jumătate de miliard de dolari

„Acum trei luni am intrat în cursa la preşedinţie pentru a-l înfrânge pe Donald Trump. Azi părăsesc cursa din acelaşi motiv”, a anunţat Michael Bloomberg, într-un comunicat. Michael Bloomberg anunţă în comunicat că susţine învestirea fostul vicepreşedinte Joe Biden în alegerile prezidenţiale. El a cheltuit peste o jumătate de miliard de dolari în campanie.

Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate în opt state din 14 în care a avut loc „Super Tuesday”. El obţine astfel un avans uriaş în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders. Fostul vicepreședinte american a câştigat în Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Arkansas, Alabama, Tennessee, Carolina de Nord și Virginia.

Citeşte şi Cel puţin 25 de morţi în urma tornadelor violente care au lovit SUA de „Super Tuesday” VIDEO

În Super Marţea electorală, candidaţii din Partidul Democrat şi-au disputat 1.357 de locuri de delegaţi, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din numărul total de delegaţi democraţi. Potrivit proiecţiilor realizate de CBS News, în Super Marţea electorală Joe Biden a obţinut 402 locuri de delegaţi, Bernie Sanders – 314, Michael Bloomberg – 31, iar Elisabeth Warren – 19.

Pentru a obţine nominalizarea la prezidenţialele din noiembrie, un candidat democrat trebuie să obţină sprijinul unei majorităţi din cei 3.979 de delegaţi la primul vot din Convenţia Naţională Democrată, ceea ce înseamnă 1.991 delegaţi.