Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Harghita

Părinţii unui bebeluş născut mort îl acuză pe medicul curant de neglijenţă.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 06:07
Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Harghita

O femeie din judeţul Harghita a mers liniştită la spital pentru a naşte, după ce cu câteva zile înainte medicul curant îi spusese că pruncul este în regulă. A născut însă un copil mort de o zi sau două, potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean care au asistat-o la naştere.

Cei doi soţi spun că l-au sunat pe medic înainte cu câteva zile ca femeia să nască şi i-au spus că aceasta nu se simţea bine, dar acesta i-a liniştit, spunându-le că totul va fi bine. Apoi, când femeia a ajuns la spital să nască, a aflat că bebeluşul murise.

„Eu ştiu că şi vineri a mişcat, şi sâmbătă. Duminică a sunat soţul şi a zis că vine ceva roz, dar nu e sânge, şi ea a zis că nu trebuie să venim, ne întâlnim luni”, a povestit Kemenes Eniko, mama copilului născut fără suflare.

„Am o observaţie de neglijenţă din partea medicului şi a Spitalului Judeţean. Era pe placentă o deformaţie care nu era înainte de a deceda copilul meu. Ar fi trebui observat”, a spus şi soţul ei, Kemenes Attila.

„Am examinat-o clinic, nu a avut nicio modificare de col. O placentă foarte bună, fără semne de maturație, un grad 1 care este normal să fie la 38 de săptămâni. Sinceră să fiu nu mi s-a părut nimic suspect”, a spus medicul Camelia Voicu.

Cei doi soţi cer acum instituţiilor competente să cerceteze cazul şi chiar a depus o plângere la poliţie. Trupul bebeluşului se află la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă. Poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a continua cercetările.