Acuzații grave aduse de fiica unui bărbat mort de COVID: ”A murit cu testul în mână”

Fiica unui bărbat decedat în urma infecției cu COVID acuză cadrele medicale din Buzău de nepesare fatală. Tânăra susține că tatăl său a murit cu testul în brațe și speră ca prin povestea sa să salveze alte persoane.

26 nov. 2020, 23:52
Acuzații grave aduse de fiica unui bărbat mort de COVID: ”A murit cu testul în mână”

Acuzații grave. Laura Topea, fiica bărbatului decedat de COVID, a povestit cum la începutul lunii septembrie, Costel Manole a început să se simtă tot mai rău și obesea imediat. Mai mult decât atât, femeia susține că medicul de familie i-a dat o rețetă de azitromicină, fără să îl consulte pe tatăl său.

Citește și: Experiența unei femei într-o clinică din Piatra Neamț. A fost confirmată cu COVID, deși testul arăta un rezultat negativ

”Am sunat la medicul de familie, care nu l-a consultat, doar i-a dat o reţetă de azitromicină, fără să îl vadă, fără să îl consulte” , susține tânăra din Buzău. Azitromicina este un antibiotic puternic prescris în cazul pacienţilor confirmaţi cu COVID. Tatăl Laurei a luat cinci zile medicamentul, exact cum a fost sfătuit de medicul său. Dar în loc să se simtă mai bine, starea sa de sănătate se agrava pe zi ce trece.

”Practic nu puteai să mai vorbeşti cu el, pentru că el pica într-o stare de somnolenţă, nu mai putea să fie conştient din cauza lipsei de oxigenare a creierului” , povestește Laura, conform observatornews.ro.

Tânăra a sunat la numărul de urgență, iar echipajul SMURD ajuns la fața locului, l-a consultat în fața casei, fără să îi facă un test covid. Aceasta a povestit cum cadrele medicale au încercat să îl convingă să rămână acasă și să refuze internarea în spital. ”Deci nu i-au făcut absolut nimic, nu i-au luat o tensiune, nu i-au luat o saturaţie de oxigen, ci doar au avut grija să-l convingă să stea acasă, să refuze internarea” , susține aceasta.

De frică, aceasta l-a testat pe tătal său la o clinică privată din oraș, însă rezultatul testului COVID a fost negativ. Cu toate acestea, saturația de oxigen a bărbatului ajunsese la 50, în condițiile în care o saturație de 20 înseamnă aplicarea urgență de oxigen. Aceștia au plecat spre spitalul județean din Buzău, unde bărbatul a trebuit să aștepte 30 de minute, în condițiile în care acestea abia mai respira. Bărbatul a plecat conșient într-un scaun, iar după 10 minute a decedat.

Acuzații grave. Cu toate acestea, foaia de observație a bărbatușui susține că acesta s-a prezentat la triaj la 18:47, iar peste trei minute era internat. Urmând ca la 18:57 să moară din cauza unui stop cardio-respirator.

”La 18:47 am prezentare la triaj, scrie pe foaia de observație, 18:50 intrat la majore, la 18:57 facut stop cardio-respirator” , susține Claudia Damian, manager SJU Buzău.

Citește și: Măştile care nu protejează împotriva COVID pot fi vândute pe piaţă. Care este denumirea lor

Fiica bărbatului neagă declarațiile managerului spitalului și susține că au așteptat o perioadă lungă de timp până au fost gata actele. ”Nu este adevărat așa ceva. Ne-au ținut o gramadă la poartă până au facut toate actele, fără oxigen fără nimic” , susține tânăra.

Mai mult decât atât, managerul spitalului susține că fiica pacientului a refuzat ca tatăl său să fie preluat de ambulanță pentru a fi transferat la spital, susținând că poate ajunge cu mașina personală. Tânăra neagă și aceste acuzații susținnd că nimeni nu a propus acest lucru.

”Nu ni s-a propus să vina ambulanța. Nu e adevărat așa ceva. A murit cu testul în mână. Poate dacă nu aveam nici testul îl băga într-un sac şi îl duceam direct la cimitir” , susține Laura Toplea.