Acuzaţii grave: cai sălbatici din Delta Dunării trimişi la abatoare de Sărbători! Animalele ar ajunge pe masa de Crăciun cu acceptul autorităţilor VIDEO

Scandal imens după ce grupul de inițiativă "SOS Caii Deltei" a difuzat două filmuleţe în care mai mulţi cai sălbatici din Delta Dunării sunt transportați în țarcuri special construite pentru a ajunge în abatoare!

12 dec. 2022, 12:27
Acuzaţii grave: cai sălbatici din Delta Dunării trimişi la abatoare de Sărbători! Animalele ar ajunge pe masa de Crăciun cu acceptul autorităţilor VIDEO
Acuzaţii grave: cai sălbatici trimişi la abatoare de Sărbători! Animalele ar ajunge pe masa de Crăciun cu acceptul autorităţilor

Acuzaţii grave: cai sălbatici trimişi la abatoare de Sărbători! Grupul de inițiativă „SOS Caii Deltei” susține că practica trimiterii la abatoare a cailor sălbatici, chiar în preajma Sărbătorilor, după ce sezonul turistic s-a încheiat, s-a reluat. Mai mult, un astfel de transport ar fi fost făcut pe 29 octombrie 2022, în apropierea Kilometrului 54 de pe Brațul Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în acest sens fiind făcut public şi un filmuleţ, scrie Adevărul.

„Acesta este doar unul dintr-un șir de transporturi de cai într-o zonă mai puțin cunoscută publicului, între grindul Perișor și canalul Dunavăț, aflată în sudul Deltei”, se arată într-un comunicat de presă al grupului de inițiativă „SOS Caii Deltei”.

În plus, pe 12 noiembrie, aceeași barjă pleca spre Perișor pentru o nouă recoltă, iar ultimul transport a fost efectuat a fost în data de 8 decembrie, mai susţine grupul de inițiativă „SOS Caii Deltei”.

Citeşte şi: Şi-a protejat caii de ploaia torenţială cu umbrela. Gestul făcut de un bărbat din Piteşti a emoţionat o ţară întreagă. Imagini virale

Activiștii au sesizat autoritățile responsabile, Autoritatea Naţională pentru Exploatarea Animalelor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – Tulcea, Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului General de Poliție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție şi, în plus, au apelat şi numărul de urgență 112.

„Din materialele documentare se poate constata cum sunt transportați caii pe apă, ce fel de mașini îi transportă și cum este organizat țarcul, inclusiv cu un culoar unde se poate realiza microciparea cu sprijinul medicului veterinar concesionar”, mai precizează Grupul de inițiativă „SOS Caii Deltei”.

Citeşte şi: Imagini înfiorătoare în Buzău! Cai bătuţi cu sălbăticie sub un banner care promite un „trai mai bun”

Grupul de inițiativă „SOS Caii Deltei” mai amintește faptul că, încă din anul 2013, s-a vorbit despre o mafie care face posibil transportul cailor, procesarea lor în abatoare din Europa și valorificarea cărnii ca fiind carne de vită, cu complicitatea unor locuitori ai Deltei Dunării.