Imagini înfiorătoare în Buzău! Cai bătuţi cu sălbăticie sub un banner care promite un „trai mai bun”

Scene de-o cruzime ieşită din comun au fost filmate pe raza localităţii Vâlcelele din Buzău. Doi cai înhămaţi la căruţe sunt chinuiţi până la epuizare şi snopiţi în bătaie de stăpâni. Imaginile terifiante au fost făcute publice de Tudor-Tim Ionescu, consilier general în cadrul Consiliului Municipiului Bucureşti, activist în domeniul protecţiei animalelor.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 05:58
Imagini înfiorătoare în Buzău! Cai bătuţi cu sălbăticie sub un banner care promite un „trai mai bun”

În clipul de un minut şi jumătate pot fi văzuţi mai mulţi romi care lovesc doi cai înhămaţi la căruţe pentru a-i scoate dintr-un şanţ. Epuizat, unul dintre cai alunecă şi cade în genunchi, scrie Adevărul.

„Scursuri umane bat cai spre amuzamentul lor bolnav! Se întâmplă în Buzău, Comuna Vilcelele, sub un banner electoral al PSD-iştilor care scriu cinic «speranţa unui trai mai bun»… Ăsta e traiul mai bun”, a scris consilierul general Tudor Ionescu în mesajul ce însoţeşte imaginile terifiante.

Vă avertizăm! Urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Prin mesajul distribuit pe reţelele de socializare de peste 200 de ori, Tudor-Tim Ionescu face ajutorul Poliţiei pentru a-i identifica pe agresorii animalelor.

Ionescu militează pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor. A iniţiat pe petiţie în acest sens care a fost semnată deja de peste 53.000 de semnături.

Pedepse cu închisoarea pentru violenţe faţă de animale

Maltratarea, schingiuirea, mutilarea animalelor, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, sunt infracţiuni, potrivit legii.  Cel găsit vinovat riscă închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă penală între 1.200 lei şi 120.000 lei. De asemenea, cel găsit vinovat poate primi interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la cinci ani. Sancţiunile sunt prevăzute la articolul 25 din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) rănirea sau schingiuirea animalelor;
f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor;
g) folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare.

(2) În cazul condamnării pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. (1), instanţa poate dispune ca pedeapsa complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Graţian, unul dintre fraţii lui Emi Pian, rupe tăcerea. Declaraţii incendiare: „Au vrut să se afirme şi să omoare un Duduianu”