Acuzații grave de la Kiev: și Vladimir Putin ar putea interzice bărbaților să părăsească țara, susține omul de încredere al lui Volodimir Zelenski

Oamenii lui Volodimir Zelenski lansează noi acuzații grave. „Securiștii de la Kiev" susțin că „țarul de la Moscova" pregătește noi abuzuri împotriva propriei populații. 

21 dec. 2022, 17:07
Acuzații grave de la Kiev: și Vladimir Putin ar putea interzice bărbaților să părăsească țara, susține omul de încredere al lui Volodimir Zelenski

Bărbații din Ucraina, apți de război, au interzis de la Volodimir Zelenski să părăsească țara. Același lucru ar vrea să facă și Vladimir Putin cu cetățenii ruși, susține secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Oleksi Danilov.

Omul de încredere al lui Volodimir Zelenski avertizează că Vladimir Putin pregătește decretarea generală în Federația Rusă. Astfel, granițele statului euro-asiatic ar putea fi închise, notează presa internațională, citată de Rador.

 

Rusia ar putea proceda ca Ucraina. Bărbații din țară, care vor să fugă de război, blocați în interiorul granițelor

 

Același Danilov a mai susținut că există informații potrivit cărora bărbații ruși care au vârsta de până la 65 de ani nu vor putea părăsi țara.

În opinia omului de încredere al lui Volodimir Zelenski, „agresorul trebuia izolat cu un gard cu mult timp în urmă, iar lumea civilizată ar fi trebuit să se închidă pentru Rusia odată pentru totdeauna.

Pentru ca niciun avion, nicio mașină să nu aibă deloc dreptul de a pleca de pe teritoriul acestei țări. Acolo (în Rusia, n.r.), este luată în calcul mobilizarea generală”.

 

Vladimir Putin a început să-și răsplătească soldații

 

Între timp, Rusia continuă să-și crească influența în Ucraina. Vladimir Putin răsplătește soldații implicați în război cu terenuri în regiunea Crimeea.

Președintele de la Moscova a semnat luni, 19 decembrie, decretul care prevede că autoritățile (n.r. – pro-ruse) din Crimeea trebuie să le ofere soldaților decorați pentru merite în războiul din Ucraina.

„Guvernului Federației Ruse a fost însărcinat să asigure încheierea acordurilor dintre structurile de resort și autoritățile desemnate să îndeplinească decretul prezidențial”, este precizat în comunicatul Kremlinului.

Tot felul de scenarii sunt aruncate în spațiul public. Războiul din Ucraina s-ar putea extinde, susține Securitatea de la Chișinău. Vladimir Putin pregătește invazia Republicii Moldova, avertizează oficialii de peste Prut. Evenimentul nefericit ar putea avea loc în ianuarie 2023.