Acuzații grave din partea Rusiei, la adresa regimului Zelenski: „Pregătește un atac radioactiv”

Conflictul din Ucraina ar putea trece într-o nouă etapă, avertizează administrația de la Moscova. Regimul Volodimir Zelenski este disperat, așa că pregătește o provocare cu materiale radioactive, susține Ministerul de Externe, condus de către Serghei Lavrov.

01 mart. 2023, 16:46
Acuzații grave din partea Rusiei, la adresa regimului Zelenski: „Pregătește un atac radioactiv”

Oamenii din securitate, de la Moscova, au trimis raportul lui Vladimir Putin și lui Serghei Lavrov. Astfel, liderii din Rusia sunt îngrijorați că ucrainenii se pregătesc să atace folosind materiale radioactive. Ofensiva ar putea avea loc în apropierea Transnistriei, potrivit Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Comitetul de anchetă al Rusiei, structură care se ocupă de anchete majore la nivel naţional, investighează pregătirea unei noi provocări de amploare a Kievului pentru a acuza Rusia, a relatat miercuri agenţia oficială a statului rus, TASS.

„Ministerul rus al Apărării a atras atenţia asupra unei provocări pregătite de regimul de la Kiev pentru a acuza forţele armate ruse că ar fi efectuat lovituri nediscriminatorii asupra unor instalaţii cu risc de radiaţii, ce ar putea duce la scurgerea de substanţe radioactive şi la contaminarea terenului”, a transmis Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, în comentariul publicat pe site-ul ministerului.

 

Acuzații grave din partea Rusiei, la adresa Ucrainei

 

Oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin susțin că ucrainenii își doresc extinderea războiului în Republica Moldova.

„Această informaţie a avut un mare ecou în rândul locuitorilor din Ucraina şi din ţările învecinate din Europa de Est. 

De asemenea, este îngrijorător faptul că astfel de evenimente au loc în imediata vecinătate a Transnistriei, în jurul căreia regimul de la Kiev escaladează în mod deliberat tensiunea”, a mai transmis Maria Zaharova.

Miercuri, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a fost în vizită în România, pentru discuții tete-a-tete cu Klaus Iohannis.

„Președintele României a evidențiat asistența multidimensională pe care țara noastră o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe (…)”, a transmis, printre altele, Administrația Prezidențială.