Acuzaţii grave la adresa unei firme de recrutare. Tineri păcăliţi cu locuri de muncă în străinătate

Acuzaţii grave la adresa unei firme de recrutare din Sibiu. Doi tineri care îşi doreau să muncească în străinătate, spun că societatea comercială i-a păcălit: le-a luat aproape 1.300 de lei, iar în schimb le-a dat copii de pe buletine. Cât despre contractul de muncă, totul a intrat în ceaţă. Tinerii au facut deja o plângere penală împotriva firmei.

30 ian. 2019, 16:21
Acuzaţii grave la adresa unei firme de recrutare. Tineri păcăliţi cu locuri de muncă în străinătate

Tinerii sunt din Braşov, formează un cuplu si îşi doreau sa plece impreuna la munca in străinatate. Au gasit pe internet locuri de munca intr-un depozit de marfă din Suedia. Au aplicat imediat pentru ofertă si au fost directionati la o firma de recrutare din Sibiu.

Ulterior, tinerilor li s-au cerut câte 640 de lei dar şi copii după mai multe acte pentru întocmirea dosarului de angajare. In realitate, pentru banii incasati, celor doi li s-au emis bonuri fiscale reprezentand copii xerox si fotografii.

Reprezentanţii firmei susţin că banii plătiţi pentru copii ale documentelor nici măcar nu au fost încasaţi de ei.

„I-am invitat frumos dacă vor să îşi facă ce copii au de făcut să meargă la firma respectivă să facă. Deci aceşti bani i-au plătit pentru fotocopii, da, pentru fotografii, documente, ce au mai avut ei nevoie. Nu au plătit această sumă pentru dosar, noi nu percepem comisioane, nu au fost nicidecum nedreptăţiţi, contractul a fost încheiat citindu-l”, au spus reprezentanţii firmei, potrivit România TV

Tinerii sustin ca ar fi trebuit sa plece deja in Suedia, iar cei de la firma de recrutare ii ignoră acum. Cei doi sunt hotarati sa isi caute dreptatea si au facut o plangere penala.