Acuzațiile cu privire la violurile armatei ruse în Ucraina, fake news. Avocatul Poporului de la Kiev a fost demis, după ce a recunoscut că a mințit

Mare scandal în Ucraina. Volodimir Zelenski are de gestionat conflictul militar, cazurile umanitare, problemele economice, dar trebuie să fie și un bun manager de imagine, în urma celei mai recente decizii a legislativului.

10 iun. 2022, 19:06
Acuzațiile cu privire la violurile armatei ruse în Ucraina, fake news. Avocatul Poporului de la Kiev a fost demis, după ce a recunoscut că a mințit

Lovitură de imagine pentru Ucraina lui Volodimir Zelenski. Avocatul Poporului, Liudmila Denisova, a recunoscut că a mințit în momentul în care a acuzat armata rusă că violează copii. Astfel, juristul a fost demis de Parlamentul de la Kiev.

Parlamentarul Pavlo Frolov a acuzat-o pe Denisova de promovarea unor fake news despre „numeroasele detalii cu privire la ‘infracțiuni sexuale contra naturii’ și abuzuri sexuale asupra unor copii în teritoriile ocupate, care nu erau susținute de dovezi”.

Parlamentarul care a luat inițiativa a subliniat că afirmațiile Avocatului Poporului decredibilizează establishmentul politic de la Kiev. „Fac rău Ucrainei”, a declarat Pavlo Frolov.

 

Avocatul Poporului din Ucraina a recunoscut că nu are probe după acuzațiile de viol, direcționate către armata Rusiei

 

Denisova a recunoscut într-un interviu pentru presa din Ucraina că a mințit, informează presa internațională. În schimb, ea a justificat afirmațiile înșelătoare prin intenția îndeplinirii unui scop nobil.

„Când, de exemplu, am vorbit în Parlamentul italian, în Comisia pentru Afaceri Internaționale, am văzut și simțit o mare plictiseală în legătură cu Ucraina, înțelegeți? Atunci am vorbit despre lucruri îngrozitoare, pentru a-i face într-un fel sau altul să ia deciziile de care Ucraina și poporul ucrainean au nevoie”, a justificat ucraineanca, în presa locală.

Afirmațiile false ale Liudmilei au funcționat, a susținut avocata. Un exemplu în acest sens reprezintă Mișcarea de 5 Stele din Italia, care inițial era „împotriva livrării de arme”. Apoi, „unul dintre liderii partidului a declarat că ne va susține, mai ales prin trimiterea de arme”, a mai punctat Denisova.

Afirmațiile avocatului din Ucraina au fost preluate de presa occidentală, inclusiv CNN și The Washington Post, acuzații care fac referire la soldații ruși și copii, respectiv femei care ar fi fost abuzate sexual.

 

Digi24, acuzat de fake news

 

În ultimele luni, postul Digi24 a fost în repetate rânduri acuzat de fake news. Cel mai recent scandal se referă la războiul din Ucraina, când Cosmin Prelipceanu a prezentat o glumă virală pe internet drept o știre serioasă. În urma gafei de proporții, Cristian Tudor Popescu a răbufnit, iar celebrul analist a fost dat afară de conducerea postului.

Gazetarul nu a fost la prima „abatere” în cadrul televiziunii din Șoseaua Panduri. De-a lungul timpului, CTP a avut diverse comentarii acide, în urma gafelor lui Cosmin Prelipceanu.