Adam Lanza, autorul masacrului de la Newtown, voia să îi facă concurenţă lui Anders Breivik

Surse din cadrul forţelor de ordine afirmă că Adam Lanza, autorul masacrului de la Newtown, a fost motivat de jocuri video violente şi de dorinţa de a ucide mai multe persoane decât Anders Breivik, cu care se considera în competiţie directă.

RomaniaTV.net
19 feb. 2013, 11:42
Adam Lanza, autorul masacrului de la Newtown, voia să îi facă concurenţă lui Anders Breivik

Adam Lanza se considera în competiţie directă cu Anders Breivik, criminalul din Norvegia condamnat pentru uciderea a 77 de persoane în iulie 2011, dezvăluie CBS, citând două oficialităţi care au legătură cu ancheta asupra masacrului comis la Newtown (Connecticut). 

Lanza, care a ucis 20 de femei şi şase femei la Şcoala primară Sandy Hook, vrea să depăşească acest bilanţ, a fost concluzia acestora. După „modelul Breivik”, Lanza considera această şcoală drept o „ţintă uşoară” cu „cel mai mare grup de persoane”, au mai spus experţii.

 Spre deosebire de Breivik, care s-a predat, Lanza s-a sinucis în timp ce poliţia se apropia. De asemenea, înainte să se sinucidă, acesta a tras focuri de armă în direcţia poliţiştilor, în parcarea şcolii.

Oficialii nu au dezvăluit ce i-a condus la această concluzie, însă sursele citate afirmă că investigatorii au descoperit probe potrivit cărora Lanza era obsedat de Breivik. Lanza a petrecut mult timp, singur, în subsolul locuinţei sale în care stătea cu mama lui, unde şi-a amenajat o cameră pentru tir. A căpătat experienţă şi din numeroasele antrenamente la poligoanele de tir, unde mergea cu mama sa, Nancy Lanza.

 Trei puşti, toate înregistrate pe numele lui Nancy Lanza au fost folosite de Lanza în masacrul de la Sandy Hook, iar cu cea de-a patra şi-a ucis mama, înainte de a pleca la şcoală şi a ucide copiii şi profesorii.