Adda i-a salvat viaţa unei cântăreţe de muzică populară: „Va rămâne îngerul meu păzitor”

Adda i-a salvat viaţa unei cântăreţe de muzică populară. Maria Filimon a fost diagnosticată şi ea cu borelioză (boala Lyme), după ce a fost mușcată de o căpușă. După ce a aflat de povestea Addei, care suferă de acceași afecțiune, a contactat-o și i-a cerut ajutorul.

14 oct. 2022, 14:37
Adda i-a salvat viaţa unei cântăreţe de muzică populară: „Va rămâne îngerul meu păzitor”
Adda i-a salvat viaţa unei cântăreţe de muzică populară

Adda i-a salvat viaţa unei cântăreţe de muzică populară. Maria Filimon a aflat acest lucru jumătate de an mai târziu când, în urma unor analize pe care le-a făcut în contextul unei operații efectuate în Germania, a fost diagnosticată cu borelioză (boala Lyme).

Aceasta a primit tratament, însă nu a fost complet. În luna iunie acestui an, înainte să plece la un eveniment, a constat că se confruntă cu o semipareză pe partea stângă, avea tulburări de memorie și abia își putea aminti cine este. A mers la spital şi chiar dacă analizele arătau faptul că suferă de borelioză, a fost trimisă la psihiatru.

Citeşte şi: Adda se confruntă cu noi probleme de sănătate: „Este a doua oară după 12 ani”

Adda i-a salvat viaţa unei cântăreţe de muzică populară

Între timp, Maria Filimon a aflat de pe internet povestea Addei, care a fost diagnosticată cu aceeași boală anul acesta, după ce mult timp a primit tratamente greșite. În momentul când i s-a solicitat ajutorul, artista era chiar în cabinetului medicului care se ocupă de tratamentul său și i-a arătat acestuia imaginile cu analizele Mariei Filimon. Acesta a chemat-o de urgență pe cântăreața de muzică populară.

Îi scrisesem Addei. Eram sigură că nu mai am nicio șansă, în ideea în care în fiecare zi simțeam cum paralizează câte o bucățică din corpul meu. Pierdeam din luciditate, timpul în care eram un om era, poate, maxim o jumătate e oră și aia perturbată de somnifere.

Neșansa mea a fost că mușcătura de căpușă a adus și o borelia și o bartonelă și o encefalită. Eu dacă nu ajungeam în terapia hiberbară ca să dezinflamăm creierul ăsta…

(…) Adda va rămâne îngerul meu păzitor și ea se enervează atât de tare când îi spun, ea zice că nu mi-a salvat viața. Dacă nu ar fi fost, aș fi putut în orice clipă să plec. O să-i fiu toată viața recunoscătoare”, a spus Maria Filimon.