Adela Popescu, dezvăluiri despre chinul de la a treia naştere. „Imploram pentru încă puțină anestezie. Mă rugam și urlam”

Adela Popescu a mărturisit că a avut dureri atroce la a treia naştere, pe cale naturală. Actriţa a născut un băieţel, pe 11 iulie, după un travaliu de patru ore.

17 iul. 2021, 09:10
Adela Popescu, dezvăluiri despre chinul de la a treia naştere. „Imploram pentru încă puțină anestezie. Mă rugam și urlam”

Considerată mamă eroină, Adela Popescu a povestit cum a decurs venirea pe lume a celui de-al treilea băiețel. Actriţa, în vârstă de 34 de ani, avea experienţa primelor două naşteri pe cale naturală, aşa că era pregătită pentru chin şi dureri.

Extrem de emoţionată, vedeta a dezvăluit în detaliu  toate etapele trăite la maternitate.

foto: Instagram Adela Popescu

Adela Popescu: „Am simțit că mă prăbușesc când am aflat că bebelușul era încă sus”

„Am ajuns la 6:00 la spital. Col șters. Îmi doream tare de tot epidurala așa că, fiind a treia naștere, și bănuind că lucrurile se vor precipita, toată lumea se grăbea. Am ajuns în salon, m-am pregătit, apoi am mers în sala de nașteri pentru epidurală.

Deja eram și mai dilatată, contracții dureroase și dese, așa că s-a hotărât să nu mi se injecteze cantitate mare de anestezie, doctorița mea, Anca Sultan, nedorind să mai am pic pe expulzie. E important să simți contracția în plin, astfel încât să poți împinge în climaxul ei. După injectare, s-a așezat puțin liniștea. Foarte puțin. Mă dilatasem deja serios, ajunsesem la 8, efectul anesteziei trecea, eu eram în agonie. Foarte repede am ajuns la dilatație maximă, contracții de intensitate de 100% deci, după experiențele trecute, urma expulzia. Mă tânguiam și imploram pentru încă puțină anestezie. Sigur că nu mai era posibil. Dar nu înțelegeam de ce durează atât. Am simțit că mă prăbușesc când am aflat că bebelușul era încă sus, nu voia deloc să coboare, în condițiile în care eu simțeam că nu mai pot”, povestește Adela Popescu pe pagina ei de Instagram.

Citeşte şi: Adela Popescu şi Radu Vâlcan au anunţat numele bebeluşului. Surpriză mare: „Începe cu litera A!”

Adela Popescu: „Brusc am început să plâng. În hohote”

„Durerile erau inimaginabile și bebelușul nu voia să iasă. Nu mai aveam nicio variantă, era one way. Tot ce puteam face era să împing cu toată ființa mea, triplând durerea ce mi-e peste putință să o descriu. Anca și moașa mea, Geta Florea, au hotărât să mă dea jos de pe masă și să schimb poziția, continuând să împingând. Bebelușul începea să coboare. Eu mă rugam și urlam la toți Dumnezeii, sperând să îmi curme mai repede suferința, aducându-mi copilul cu bine pe lume. Din momentul acela, în câteva minute l-am auzit… Nu mai știu ce am zis, ce am simțit, ce am exclamat. Îmi amintesc doar că îl mângâiam și spuneam «iubirea mea, iubirea mea, mulțumesc, Doamne».

Am înțeles atunci de ce cobora atât de greu, avea cordonul ombilical foarte scurt. Și era și mare: 3,620 kg. Cu toate astea, travaliul meu se poate numi unul scurt, adică de nici 4 ore. După ce Anca a rezolvat tot ce era de rezolvat îmi amintesc că am rămas un moment singură în sala de nașteri și brusc am început să plâng. În hohote. Și nu m-am putut opri nici când am ajuns în salon. Nu mă puteam opri”, este modul în care Adela Popescu a descris experienţa naşterii celui de-al treilea copil.

Adela Popescu, imagine emoţionantă cu cei trei copii

După a treia naştere, Adela Popescu şi-a povestit trăirile pe Instagram, scrie Click. Iată ce a scris în dreptul unei fotografii cu cei trei frăţiori.

„Era o combinație de fericire, eliberare, reminiscențe ale durerii, descărcare emoțională, recunoștință, habar n-am. Am plâns și cu el în brațe. Și mi se părea cel mai frumos și minunat și bun. Radu a stat pe toată perioada asta în exteriorul spitalului, împreună cu frații mei. Mi-a mărturisit că din clipa în care am ajuns la spital a fost foarte liniștit, având totală încredere că va fi totul foarte bine. Și a fost.

Las rândurile astea aici, necosmetizate, știind că peste ani mă voi întoarce la ele ca la o amintire foarte prețioasă, căreia nu vreau să îi uit nicio nuanță.

Mă simt mai puternică acum și recunoscătoare că am putut trăi din nou miracolul nașterii în siguranță. Cu toate astea, TOT ce contează e că bebelușul e bine. Nu aș fi ezitat nicio clipă să fac cezariană dacă exista măcar un minim risc. Nu merita. Acum suntem acasă. Doamne ajută!”, a mai precizat Adela Popescu, după a treia naştere.

Citeşte şi: Simona Traşcă, hărţuită de un admirator obsedat de ea: „Mi-am dat odată check-in de la Prislop şi mi-a scris să nu plec că vine să-mi aducă flori”