Adelin Petrişor pleacă de la TVR după mai bine de 11 ani. La ce post de televiziune va lucra

E cutremur pe piața media! Jurnalistul Adelin Petrişor urmează să plece de la TVR după peste 11 ani. De asemenea, un alt prezentator de ştiri părăseşte Televiziunea Publică. Este despre Daniel Coman. Amândoi se vor alătura redacţiei unui post de televiziune recent înfiinţat în România.

18 ian. 2022, 17:51
Adelin Petrişor pleacă de la TVR după mai bine de 11 ani. La ce post de televiziune va lucra
foto: Facebook Adelin Petrişor

Jurnalistul Adelin Petrişor pleacă de la TVR după mai bine de 11 ani şi se va alătura postului Euronews România. Potrivit Paginademedia, Adelin Petrişor şi Daniel Coman sunt doar puţinii dintre jurnaliştii care au trecut concursul Euronews România. Au fost în jur de 100 de jurnalişti la concursul Euronews, dintre care în jur de 10-15 au fost declaraţi „eligibili”.

Adelin Petrişor a declarat că urmează să părăsească TVR la sfârşitul lunii februarie, pentru a se alătura echipei Euronews. Şi Daniel Coman a confirmat mutarea şi că va începe activitatea din luna februarie, mai precizează Pagina de Media.

Citeşte şi: PNL pune tunurile pe Rafila: „E loc de mai multe măsuri”. Rafila: „Sistemul nu a fost conceput şi pregătit să facă faţă unei crize precum pandemia de Covid-19”

Adelin Petrişor pleacă de la TVR după mai bine de 11 ani. La ce posturi de televiziune a mai lucrat

Adelin Petrişor pleacă de la TVR după mai bine de 10 ani. Jurnalistul s-a alăturat postului public de televiziune în septembrie 2010. Înainte, lucrase 10 ani la Observator şi Antena 3 şi doi ani la Realitatea TV.

În cei peste 11 ani la TVR, Adelin Petrişor a fost reporter special şi şef al secţiei eveniment. De asemenea, a acoperit evenimente precum Primăvara Arabă (a fost în Egipt la căderea regimului Mubarak).

A fost în Tripoli, în Libia, practic singura echipă de jurnalişti români (împreună cu Florin Dobre) care documenta conflictul în urma căruia a căzut regimul lui Ghadafi.

A fost în Coreea de Nord, în aprilie 2012, a transmis din Irak, Afganistan şi Siria. În timpul pandemiei, a fost primul jurnalist care a realizat un reportaj în secţiile de Terapie Intensivă (chiar la începutul crizei sanitare).

Daniel Coman a venit în TVR în 2016, de la Observatorul Antenei 1. La postul public a fost reporter pe economic, iar apoi a intrat ca prezentator. A prezentat iniţial jurnalele de dimineaţă, apoi ediţii speciale şi jurnalul de la ora 14.00. A realizat emisiunea economică „Pe datorie”, difuzată de TVR 1 în anul 2021.

Citeşte şi: Scandal la TVR. Ionuţ Cristache îi răspunde lui Adelin Petrişor: „Nu mor să rămân în TVR, dar nu pot să asist catatonic la acţiuni abuzive”