Adelina Pestriţu a stârnit furia fanilor, după ce a postat un video în care prezintă bunele maniere la restaurant: „E o ruşine! Acum s-a ajuns și vrea să arate că nu mai e săracă”

Adelina Pestriţu a stârnit furia fanilor, după ce a postat un video în care prezintă bunele maniere la restaurant. De ceva vreme, vedeta ealizează pe contul ei de Instagram, unde are peste un milion opt sute de mii de urmăritori, o serie intitulată „Moda bunelor maniere”.

12 aug. 2022, 16:54
Adelina Pestriţu a stârnit furia fanilor, după ce a postat un video în care prezintă bunele maniere la restaurant: „E o ruşine! Acum s-a ajuns și vrea să arate că nu mai e săracă”
Adelina Pestriţu a stârnit furia fanilor

Adelina Pestriţu a stârnit furia fanilor. Recent, a publicat un video, unde a prezentat din codul bunelor maniere, carte pe care ea a citit-o, ce trebuie să facem la restaurant atunci când în farfurie ne rămâne mâncare sau pe masă încă mai este băutură. Resturile nu trebuie ambalate și luate acasă, ci trebuie lăsate în farfurie.

Citeşte şi: Adelina Pestriţu, făcută praf de Iulia Albu: „O rochie albă, cu care mături pe jos”

Adelina Pestriţu a stârnit furia fanilor

Sute de internauţi au luat foc după postarea brunetei şi şi-au exprimat indignarea vizavi de aceste „sfaturi”. „Hai că m-am trezit cu nervi la cafelutsă! Cinci milioane de tone de alimente ajung la gunoi, în România. Tot atâtea milioane de români abia au ce mânca! Una din cele mai urmărite influenkerite din Romania și totuși atâtea sfaturi greșite/ Codul e cod… dar greu când ai 3 căței acasă și un copil de 3 ani după ține care nu vrea să lase nimic în farfurie (…)

Auuu, când eram mică, mama îmi aducea de la nunți în șervețel cornulețe și nuci umplute/ Ce spune codul? Că tre să lași mâncarea bună să o arunce oamenii fără minte sau cum? Mai bine o iau acasă!!/ Mâncarea ajunge la gunoi, ceea ce nu e bine pentru planetă și nu numai. Dar mă rog, codul bunelor maniere.

Eu sunt împotriva risipei de orice fel, așa încât ignor tipul ăsta de sfaturi sau acțiuni așa cum ignor și persoanele care le prezintă! (…) E sindromul ăla al românului sărac, care acum s-a ajuns și vrea să arate că nu mai e sărac. E o rușine pentru genul ăsta de oameni să plece cu o punguță după ei. Evident că sunt niște imbecili”, sunt câteva dintre reacțiile apărute pe Facebook și Instagram.

În apărarea sa, Adelina Pestrițu a explicat pe Instagram că ea doar a preluat regulile din codul bunelor maniere și le-a expus în clipul ei video.

P.1. codul bunelor maniere spune: Ceea ce am plătit, dar nu am mâncat sau nu am băut, nu se ia acasă. Deși se obișnuiește, mai bine nu-i cerem ospătarului să ne pună la pachet, nici măcar pentru câinele sau pisica de acasă. Este o economie inutilă și cu siguranță animalele de companie de acasă, la care ținem atât de mult, nu știu că am fost la restaurant fără ele, deci sigur nu se vor supăra pe noi.

P.S. Acest video face parte dintr-o serie de Reels, din care vom învăța împreună, lucruri elementare despre cum să adoptăm un comportament potrivit în societate. Pe unele le cunoaștem deja, însă pe altele le vom descoperi, tot împreună, pe parcursul acestor episoade, sper eu folositoare și de implementat într-o societate cât mai civilizată. #reels”, a scris vedeta.