Adevăratul motiv pentru care Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie. ”Câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Era o bătaie de joc”

Alex Dima este unul dintre cei mai iubiți și apreciați jurnaliști de investigație din România. Însă, foarte puțină lume știe că înainte de a fi jurnalist Alex Dima a fost profesor de religie.

17 mai 2023, 11:32
Adevăratul motiv pentru care Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie. ”Câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Era o bătaie de joc”
Adevăratul motiv pentru care Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie.

Adevăratul motiv pentru care Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie. Înainte să urce pe culmile succesului pe care îl are astăzi, Alex Dima a îmbrățișat meseria de profesor.

Citește și Jurnalistul Alex Dima: Cristian Piedone le lasă un testament tinerilor acestei ţări: să-şi facă bagajele şi să plece

Adevăratul motiv pentru care Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie

După ce timp de nouă ani a studiat teologia și și-a dat seama că preoția nu este pentru el, Alex Dima a predat religie la clasele I-IV. Chiar dacă a întâmpinat dificultăți la început, jurnalistul își amintește cu drag de perioada respectivă.

„Pentru mine, anul ăla e pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag la el. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani, în blugi. Veneau profesoarele și profesorii vechi de acolo din școală și mă întrebau, „Ce faci?’ Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise”, a declarat Alex Dima în podcastul lui Mihai Morar.

În ciuda experiențelor pe care le-a avut în perioada respectivă, Alex Dima a ales să plece din învățământ din cauza salariului infim pe care îl câștiga și despre care spune că era o bătaie de joc.

„Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Vreo 200 si ceva de lei. Erau copii prin clase care aveau bani de buzunar cam câștigam eu pe lună. Aici era o bătaie de joc. De aceea la un moment dat m-am oprit și am încercat să găsesc altceva”, a mai spus Alex Dima.

Drama vieții lui Alex Dima. Soția cu care are o fetiță a murit la trei ani de la căsătorie

Alex Dima mai are o fetiță din prima căsnicie. Din păcate, însă, copila a crescut fără mamă fiindcă a murit în urmă cu mai mulți ani din cauza unei boli nemiloase.

Jurnalistul a pierdut-o pe prima soție, Roxana, acum 13 ani, a trei ani de la căsătorie și la un an după ce a venit pe lume fiica lor, Sara. Fosta lui soție a murit de cancer.

După perioada de chin prin care a trecut, Alex Dima a reușit să își refacă viața. Acum are o altă parteneră de viață, pe Georgiana, cu care se înțelege de minune.

”Georgiana știe să mă și asculte. Am fost azi-noapte la filmare, la Magic Camp și când am ajuns acasă am stat și i-am povestit până la 4 dimineață (la ora 8 ne-am văzut apoi pentru fotografii și interviu).

Am văzut-o într-un aeroport, s-a băgat în fața mea la check-in. Am râs, apoi am privit-o, după filtru am văzut-o iar, priviri în sala de așteptare, priviri în avion.

Trei luni mai târziu, am ajuns la o bancă. Și acolo era ea! Și de atunci e bine”, povestea Alex Dima într-un interviu pentru ”La Radio cu Andreea Esca”.

Citește și Cine este Georgiana, iubita lui Alex Dima. Jurnalistul a reușit să-și refacă viața după ce prima soție i-a fost răpită de o boală nemiloasă