Jurnalistul Alex Dima: Cristian Piedone le lasă un testament tinerilor acestei ţări: să-şi facă bagajele şi să plece

Jurnalistul Alex Dima reacţionează după ce primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv.

13 mai 2022, 10:04
Jurnalistul Alex Dima: Cristian Piedone le lasă un testament tinerilor acestei ţări: să-şi facă bagajele şi să plece

„Cristian Piedone le lasa un testament tinerilor acestei tari: sa-si faca bagajele si sa plece. Nu era rau daca lansa mesajul asta inainte de 30 octombrie 2015. Poate asa, tinerii din Colectiv plecau si scapau. Dar n-a facut-o!
Poate nu era rau daca striga acest mesaj acum multi ani, cand a urcat pe scena politica alaturi de tot felul de specimene de care nu mai scapam, indivizi care nu se mai satura sa tina tara asta captiva, sa se foloseasca de ea spre binele lor si al familiilor lor. Dar n-a facut-o!
O face acum cu pretentie de testament.
Pentru unii, acest sfat vine mult prea tarziu. Au plecat si au lasat in urma mame si tati cu inimile parjolite de durere si nicio condamnare nu ii poate alina”, a scris jurnalistul Alex Dima pe Facebook.

Citeşte şi: De ce victimele din Clubul Colectiv nu vor primi integral despăgubirile stabilite de instanță

Despre condamnarea lui Piedone în dosarul Colectiv, Alex Dima scrie că aceasta „poate fi insa inceputul repararii raului din aceasta tara”.

„Nu Piedone a pornit incendiul din Colectiv dar el a stat in fruntea unui sistem corupt si criminal, asa cum sunt toate sistemele de la noi, care produc enorm de mult rau si nimeni nu e tras la raspundere”, mai scrie jurnalistul.

„Cati oameni au murit in sistemul de sanatate? Ati auzit de vreun ministru tras la raspundere?

Cati oameni mor zilnic pe drumurile Romaniei? N-am auzit sa fie condamnat vreun ministru sau sef CNAIR pentru miile de victime.

La noi, lipseste cu desavarsire simtul raspunderii! De la cea mai inalta functie din stat pana la ultimul cetatean.
Pe vremea cand era stapanul acestei tari, un politician spunea ca singura instanta care il poate pedepsi este votul. Asta e marea teama a celor care stau calare pe aceasta tara, ca e posibil sa nu mai votati. Niciodata n-au luat in calcul ca din cauza incompetentei si neputintei lor morale si intelectuale, mor oameni.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone a ajuns după gratii. Îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova

Si vor tot muri pana cand vom descoperi sensul si rostul cuvantului raspundere. Sa raspunzi pentru ce faci, pentru oamenii pe care ii conduci. La noi, nu se intampla si avem un stat condus si alcatuit din tot felul de sinecuri si oameni mici la minte si suflet iar rezultatul acestei realitati se vede peste tot.

Acesta e motivul pentru care tinerii isi tot fac bagajele si pleaca.
Trebuie sa descoperim, sa ne insusim, sa ne introducem in vocabular si comportament cuvintele rasponsabilitate, datorie, moralitate, cinste, omenie.

Cand se va intampla, tinerii nu vor mai pleca iar oamenii nu vor mai muri aiurea si degeaba in aceasta tara”, a conchis Alex Dima.