Adevăratul motiv pentru care Bogdan Stanoevici a murit. Ce bacterie s-a descoperit în corpul actorului

Moartea regretatului actor Bogdan Stanoevici a fost subiect de dezbateri în spaţiul public, având în vedere că acesta era un aspru contestatar al măsurilor de prevenţie în ceea ce priveşte noul coronavirus.

13 ian. 2021, 09:10
Adevăratul motiv pentru care Bogdan Stanoevici a murit. Ce bacterie s-a descoperit în corpul actorului

Adevăratul motiv pentru care Bogdan Stanoevici a murit. Mulţi spun că decesul lui a survenit tocmai pentru că nu a respectat restricţiile puse de specialiştii români, iar forma de COVID pe care o avuse i-a fost fatală. Iată însă ce spune un jurnalist cunoscut despre adevăratul motiv pentru care Bogdan Stanoevici s-a stins din viaţă.

Adevăratul motiv pentru care Bogdan Stanoevici a murit. Ce bacterie s-a descoperit în corpul actorului

„Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească! Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%.

În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, „plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a scris Mirel Curea, potrivit EVZ.

Citeşte şi: Bogdan Stanoevici „nu a murit din cauza Covid!”. Codrin Ştefănescu a dezvăluit ce l-a ucis de fostul ministru