Adevărul despre „războiul” dintre Cristi Minculescu și Dan Bittman. Solistul de la Iris a dat cărțile pe față

Cristi Minculescu face lumină vis a vis de relațiile dintre el și Dan Bittman. De-a lungul timpului, fanii celor doi artști au fost de părere că între ei există o rivalitate, care nu va dispărea niciodată. Adevărul este unul total diferit, iată ce a mărturisit solistul rock.

19 apr. 2023, 09:44
Adevărul despre „războiul” dintre Cristi Minculescu și Dan Bittman. Solistul de la Iris a dat cărțile pe față

Ani și ani de zile, în spațiul public, s-a vorbit despre rivalitatea dintre Cristi Minculescu și Dan Bittman. Aceste zvonuri au apărut de-a lungul timpului, probabil generate de „rivalitatea” dintre fanii trupelor rock. După atât de mult timp, Cristi Minculescu a deci să spulbere aceste zovonuri. Solistul rock a explicat pentru Viva! care sunt, în realitate, relațiile dintre el și colegul de breaslă.

Citește și: După ce a divorțat, Cristi Minculescu și-a regăsit liniștea în brațele altei femei. Cine este partenera artistului

O parte dintre zvonuri au porint încă din anul 1982, când Minculescu părăsea trupa Iris pentru a înființa Voltaj, iar Dan Bittman îi „lua locul”. Ulterior, acesta a revenit la Iris, iar Bittman a plecat la Holograf. Toate aceste „permutări” au lăsat fanii să creadă că acest lucru se întâmplă din cauza unor neînțelegeri, în schimb solistul rock le pune pe seama dorinței firești a experimentării. Acesta susține că la acel moment tinerețea îi împingea să dorească să descopere cât mai mult.

„Cum am spus și anterior, eram foarte tineri, ne cunoșteam toți între noi și experimentam. Era fix momentul acela în care un om începe să se cunoască pe el însuși. Atunci aflam ce ne place, ce vrem să facem cu viețile noastre, ce stil ni se potrivește. Se făceau multe schimbări pe atunci. Eu am venit de la Harap-Alb la Iris, Nelu a plecat de la Iris la Roșu și Negru și câte și mai câte exemple în acest sens.”, a explicat Cristi Minculescu.

Tot acest context, a mai generat un lucru. În mintea fanilor, dintr-un motiv sau altul s-a născut ideea că între el și Dan Bittman s-ar fi creat o rivalitate. Ani de zile, aceste idei s-au propagat, fiind și acum crezute de unii. Realitatea este cu totul alta. Cristi Minculescu a vorbit deschis despre relația dintre el și colegul de breaslă.

„Nu a existat niciodată o rivalitate între noi și chiar nu-mi dau seama de unde a apărut această impresie, fiindcă întotdeauna ne-am apreciat unul pe celălalt și am avut cuvinte de laudă în mod reciproc. Ne distrăm împreună de fiecare dată când ne întâlnim, spunem bancuri, ne aducem aminte de tinerețe, de începuturile noastre în muzică, deci nici pe departe să existe vreun conflict sau rivalitate. Am și lansat o piesă împreună, „S-aprindem torțele, o colaborare așteptată de public și pe care și noi ne-o doream de ceva vreme. Cred că este o percepție a oamenilor faptul că dacă suntem soliștii unor trupe reprezentative ale rock-ului românesc înseamnă automat că și avem ceva unul contra celuilalt.”, a povestit solistul rock.

Cât despre regrete, solistul rock afirmă că încearcă să nu se gândească la lucrurile pe care ar fi putut să le facă altfel. Tot ce speră este ca pe viitor să poată să aibă mai multă grijă de el. Acesta susține că este o persoană emotivă și că acest lucru îl afectează.

„Sigur că sunt lucruri pe care și eu aș fi vrut să le fac altfel, dar încerc să nu mă gândesc prea mult la ele, fiindcă oricum sunt consumate, nu mai pot da timpul înapoi și nu-mi place să trăiesc în trecut. Dar spun eu că am învățat din toate aceste experiențe și tot răul a fost, până la urmă, spre bine.Cu toate astea, cred că aș încerca să am mai multă grijă de mine, în sensul în care să nu mă mai las pe locul doi în detrimentul altor persoane. Eu sunt o persoană destul de emoțională, mă implic sentimental în tot ceea fac și probabil din acest motiv am și foarte mult de suferit.”, a mărturisit Cristi Minculescu.

Citește și: Cristi Minculescu, transformare spectaculoasă, la 63 de ani. Artistul s-a tuns scurt și și-a făcut cont pe TikTok: „Sunt plin de vitalitate și binedispus”