Adevărul despre starea de sănătate a lui Nelu Varga. Cum se simte patronul lui CFR Cluj după ce a suferit un AVC

Nelu Varga (51 de ani), patronul lui CFR Cluj, este deja acasă şi se recuperează după ce a fost internat la spital după ce a suferit un AVC la jumătatea lunii iulie.

04 aug. 2022, 19:15
Adevărul despre starea de sănătate a lui Nelu Varga. Cum se simte patronul lui CFR Cluj după ce a suferit un AVC
Adevărul despre starea de sănătate a lui Nelu Varga

Adevărul despre starea de sănătate a lui Nelu Varga. Omul de afaceri este acasă și susține că e stabil. Atacul cerebral suferit de patronul lui CFR Cluj a fost provocat de un tromb (cheag sangvin). Salvarea a venit din faptul că s-a intervenit cu o injecție specifică în 20-25 de minute din momentul în care i s-a făcut rău și a fost efectuată chiar de Ștefan Ioan Florian, șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca.

FCSB, noroc chior! Adversar facil în play-off-ul Conference League. Cu cine vor juca CFR Cluj, Sepsi şi Craiova

„Mă simt mult mai bine acum. Sunt încă în repaus și trebuie să am grijă la tratament. Interdicții? Am un regim alimentar mai strict. Fumez mai puțin, fără alcool, fără grăsimi, fără dulciuri. Doctorii mi-au recomandat și să nu mă mai enervez de la fotbal, nu voi mai pune totul la suflet”, a declarat Nelu Varga, conform ProSport.

Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu au rupt prietenia. „Nu ne dăm mesaje și nu ne mai vorbim și gata! Baftă, sănătate!”

Diagnosticul pe care Nelu Varga l-a primit a fost de AVC minor, produs în urma unui tromb, care în termeni medicali înseamnă un cheag sangvin, iar pe înțelesul tuturor este un cheag de sânge care se formează și blochează circulația sângelui. Din acest motiv, i s-a făcut rău chiar în timpul discuțiilor pe care le avea cu cei din club, la o jumătate de zi după eliminarea suferită în fața lui Piunik Erevan din Liga Campionilor. Starea de rău accentuată i-a speriat pe cei din jurul său, care l-au trimis de urgență la spital, unde a fost așteptat direct de renumitul medic Ștefan Ioan Florian, șeful Secției de Neurochirurgie. Acesta a intervenit imediat, cu o injecție specifică în astfel de cazuri și care are rol de a dilua la maximum sângele pentru a debloca respectivul vas care blochează circulația. În astfel de situații, când o persoană suferă un AVC, termenul până la care injecția respectivă trebuie realizată pentru a-și atinge obiectivul e de cel mult 4 ore de la apariția AVC-ului. În cazul lui Nelu Varga, intervenția a avut loc în 20-25 de minute!