Adevărul despre sucuri. Cele mai bune şi cele mai rele sucuri pentru sănătatea ta

Cui nu-i place să savureze pe timp de vară un pahar mare de suc rece? Are o culoare vibrantă, un gust delicios, dar este el bun pentru sănătatea ta? Specialiştii în nutriţie spun că unele sucuri sunt adevărate mine de aur pentru sănătatea ta, în timp ce altele nu sunt decât nişte bomboane lichide, fără nici un fel beneficiu.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 05:45
Adevărul despre sucuri. Cele mai bune şi cele mai rele sucuri pentru sănătatea ta

Iată care sunt cele mai bune alegeri pentru sănătatea ta când vine vorba despre o băutură de vară:

Sucul de legume, bun pentru sănătatea ta

Sucul de tomate, de exemplu, conţine licopen, combate cancerul la prostată şi reduce tensiunea arterială. Indiferent, însă, de legumele pe care o foloseşti, acestea sunt izvor de sănătate. Pulpa legumei conţine fibre, ceea ce ajută atât la ţinerea sub control a senzaţiei de foame, cât şi la digestie. Chiar dacă sunt cumpărate din comerţ, sucurile de legume au mult mai puţin zahăr şi calorii decât sucurile naturale de fructe. Însă pot conţine o concentraţie mai mare de sodiu.

Cocktail-ul de fructe din comerţ, bombă pentru sănătatea ta

De fiecare dată când zăriţi pe etichete combinaţii de cuvinte de genul „cocktail de fructe”, „suc de fructe”, „cocktail cu aromă de fructe”, trebuie să intraţi în alertă. Toate aceste produse conţin o cantitate foarte mică de suc adevărat. Principalele ingrediente sunt apă, zahăr, fructoză sau sirop de porumb. Sunt scăzute în nutrienţi, dar pot fi adevărate bombe calorice. Iar când vine vorba despre copii, acestea cresc riscul dezvoltării obezităţii şi a altor probleme de sănătate. O alternativă cu mult mai sănătoasă este apa plată.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro