ADHD. Cele mai bune remedii naturale, alternative la tratamentele convenţionale

Despre ADHD (Hiperactivitate cu deficit de atentie) se vorbeste tot mai mult in ultima vreme. Poate fi o adevarata provocare sa te confrunti cu ADHD. Poti experimenta momente de impulsivitate, neatentie, dificultati de socializare, ineficienta in rezolvarea sarcinilor de zi cu zi.

RomaniaTV.net
30 ian. 2018, 04:13
ADHD. Cele mai bune remedii naturale, alternative la tratamentele convenţionale

Tratamentul conventional pentru ADHD presupune, de regula, prescrierea unor medicamente neuroleptice.

Acestea, insa, pot fi inlocuite cu succes cu alternative naturale, remedii din natura care ajuta la tinerea sub control a simptomelor ADHD.
Iata care sunt cele mai bune remedii naturale pentru ADHD.

Ginkgo Biloba

Cel mai des utilizat supliment natural pentru santatea creierului este Ginkgo Biloba. Studii de ultima ora au aratat ca acesta este eficient in tratamentul natural al ADHD-ului la copii. Ginkgo Biloba ajuta la pastrarea echilibrului neurotransmitatorilor din creier, creste perioada de atentie, reduce impulsivitatea si contribuie la imbunatatirea memoriei. In plus, tratamentul cu Ginkgo Biloba contribuie la imbunatatirea calitatii somnului si a abilitatilor cognitive.

Bacopa Monnieri

Acest remediu natural contribuie la mentinerea unor interactiuni pozitive la nivelul neurotransmitatorilor, creste starea de alerta si nivelul de energie, imbunatateste comunicarea neuronala si mentine sanatoase terminatiile nervoase. Studiile de specialitate au demonstrat ca Bacopa Monnieri are abilitatea de a imbuntati starea de spirit si capacitatea de atentie, precum si cognitia si memoria.

Cafeina

Nu te-ai fi asteptat sa existe o legatura intre cafea si reducerea simptomelor de ADHD. Totusi, studiile au aratat ca poti imbunatati concentrarea cu ajutorul cafeinei, care actioneaza si ca vasoconstrictor, reduce fluxul sangvin in zonele hiperactive din creier. In plus, cafeina creste energia si reduce starea de oboseala si senzatia de „ceata”. Specialistii recomanda suplimente cu cafeina doar in prima parte a zilei, pentru ca altfel conduc la instalarea insomniei. Excesul consumului suplimentelor cu cafeina in cazul copiilor si adolescentilor poate dauna sanatatii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.