Adidas interzice personalizarea tricourilor echipei Germaniei cu numărul 44. Motivul este evident!

Adidas a emis o interdicție pentru fanii care doresc să personalizeze tricoul naționalei germane cu numărul 44 din cauza asemănării sale cu simbolul folosit de unitățile naziste SS în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

02 apr. 2024, 10:16
Adidas interzice personalizarea tricourilor echipei Germaniei cu numărul 44. Motivul este evident!
Adidas interzice personalizarea tricourilor echipei Germaniei cu numărul 44. Motivul este evident!

Adidas interzice personalizarea tricourilor echipei Germaniei cu numărul 44. Schutzstaffel (SS), organizația paramilitară a celui de-al Treilea Reich al lui Adolf Hitler, a fost implicată în genocidul industrializat al poporului evreu din întreaga Europă.

Citeşte şi: Simona Halep, atacată violent pentru ultima decizie: „Îşi bate joc!”. Fostul lider WTA abia a revenit în competiţii după suspendarea pentru dopaj

Preocupările legate de tricouri au fost inițial exprimate de istoricul Michael König, care a calificat designul ca fiind „foarte discutabil”. Echipamentul german a provocat controverse și din cauza culorii sale roz. Susținătorii afirmă că reflectă diversitatea Germaniei, în timp ce criticii consideră că este netradițional și o strategie de marketing orchestrată de Asociația Germană de Fotbal (DFB).

Conform ştirileprotv.ro, un purtător de cuvânt al Adidas, Oliver Bruggen, a negat că asemănarea echipamentului cu simbolurile naziste a fost intenționată: „Noi, ca companie, ne angajăm să ne opunem xenofobiei, antisemitismului, violenței și urii sub toate formele. Vom bloca personalizarea tricourilor cu numărul 44”.

Citeşte şi: Amendă uriaşă încasată de Gigi Becali. Patronul de la FCSB a mai primit şi o sancţiune de 6 LUNI

Proiectat în 1929, simbolul SS a devenit sinonim cu unele dintre cele mai grave crime comise de naziști, incluzând paza lagărelor de concentrare și conducerea lagărelor de exterminare, cum ar fi Auschwitz. Aceasta este a doua oară în ultimele săptămâni când echipamentul unei echipe internaționale de fotbal a stârnit controverse. Fanii Angliei au criticat modificările de culori aduse crucii lui St. George de pe spatele gulerului tricoului echipei.