Adina Buzatu despre politicienii români: Tendinţa lor e să se îmbrace prost

Adina Buzatu, stilista care îmbracă foarte mulţi politicieni români, crede că majoritatea parlamentarilor noştri se îmbracă prost, din dorinţa de a fi pe placul poporului, care la alegeri votează aleşii care par populari, fiind îmbrăcaţi în aşa fel încât dau impresia că sunt săraci.

01 iul. 2013, 07:11
Adina Buzatu despre politicienii români: Tendinţa lor e să se îmbrace prost

„Este foarte urât când un politician se îmbracă prost, pentru că practic poluează vizual o emisiune, dacă vrei. Tendinţa este de multe ori e să se îmbrace prost, pentru că poporul votează oamenii care nu stau foarte bine financiar. Să ştiţi că bunul gust cu averea nu au nicio legătură. Sunt oameni bogaţi care nu au bun gust şi sunt oameni care nu au posibilităţi materiale extraordinare, cu toate acestea se îmbracă extraordinar. Este o chestiune de educaţie, de bun gust, de tine şi de felul tău de a fi” , a declarat Adina Buzatu, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă este posibil să revoluţioneze moda parlamentarilor români, obiectiv propus de artistul Ion Tămâian, parlamentar PNL de Sibiu, stilista Adina Buzatu a recunoscut că deputaţii şi senatorii noştri sunt foarte conservatori, când vine vorba de vestimentaţie.

„Să revoluţionezi, să faci o schimbare cu adevărat vizibilă, ar însemna să îmbraci foarte mulţi dintre dânşii. Şi sunt mulţi reticenţi. Mulţi poate preferă să arate altfel decât sunt. Adică, atunci când ies public, vor să nu fie bine îmbrăcaţi. Nu mi se pare o atitudine potrivită. Până la urmă şi în străinătate, politicienii sunt bine îmbrăcaţi. Nu înseamnă ostentativ, m-ar deranja şi pe mine să văd un politician care defilează în pietre şi cu paiete, ar fi penibil, mi-aş dori un politician care este îmbrăcat riguros, dar aşa încât să-i stea bine”, a explicat stilista.

Adina Buzatu crede că un politician bine îmbrăcat are nevoie numai de trei costume, patru cămăşi şi şase cravate. „Până la urmă nu are nevoie decât de trei costume frumoase, patru-cinci cămăşi şi vreo şase cravate. Credeţi-mă, nu o să vă daţi seamă că are o garderobă atât de limitată, ci din contră, va fi unul din bărbaţii foarte bine îmbrăcaţi”, a anunţat Adina Buzatu.

Citeşte şi: Un senator PNL se visează MODEL: Mă pregătesc de 20 de ani în speranţa că voi deveni manechin

Potrivit stilistei Adina Buzatu, politicienii români au nevoie de atitudine şi inteligenţă, nu să se îmbrace ca şi colegul de bancă din Parlament.

„Este foarte important să te îmbraci cu personalitate. La noi sunt anumite standarde pe care nu ştiu cine şi de ce le tot plimbă şi le tot povesteşte, adică toţi politicienii trebuie să poarte o cravată roşie. Ideea că sunt mai vizibili şi sunt foarte deştepţi dacă poartă roşu. Nu e neapărat valabil, important e ceea ce spun, nu neapărat să poarte culoarea roşie, în schimb este foarte important să poarte culori care le stau bine, care-i pun în evidenţă, pentru că îi vezi la televizor şi nu te interesează dacă sunt îmbrăcaţi scump, nu despre asta e vorba, dar îţi doreşti ca cel din faţa ta să fie curat, aranjat, călcat, Când spun curat, mă refer la gulerul acela perfect, cravata aceea…”, recomandă tânăra stilistă.

Pentru politicienii care îşi doresc să fie cu papion, ca Ion Raţiu, politicianul român care a promovat papionul după 1990 în politica de la noi, Adina Buzatu are un sfat simplu: papionul nu se poartă toată ziua.

„Nu papion în viaţa de zi cu zi. Le-aş recomanda unora dintre ei, dar îţi trebuie foarte mult şarm şi atitudine. Domnul Ion Raţiu era una dintre persoanele care purta papion cu o eleganţă desăvârşită, aşa cum şi eşarfa Scot trebuie să ştii să o porţi. O persoană care poartă papion şi nu ştie cum să poarte acel papion, nu poate să aibă succes”, a mai declarat Adina Buzatu.

Adina Buzatu recomandă tuturor bărbaţilor români, nu doar politicienilor, să poarte mai multă culoare în această vară, mai ales când pleacă în concediu.

„Se poartă multă culoare sezonul acesta şi încă vara este în toi. Noi avem în magazine o campanie pentru cei care pleacă în concediu şi vom avea nişte pachete excepţionale şi ca preţ. Mă interesează să iasă din anonimat. Până la urmă, nu un simplu şort negru te ajută să arăţi cool, chiar dacă te întreţii, chiar dacă alergi, chiar dacă te bronzezi, ci şi hainele te ajută foarte mult”, asta e mesajul colecţiei sale, prezentate duminică la Sibiu, în ultima zi a Feeric Fashion Days, cel mai mare festival de modă din România.