Adina Buzatu, scandal cu Oana Roman după moartea lui Stephan Pelger: „E meschin și tare josnic să stricăm memoria omului. S-a activat brusc un cor al îngrijoraţilor de serviciu”

Stilista Adina Buzatu le-a dat o replică pe măsură celor care au acuzat-o că ar fi uitat de comemorarea bunului prieten Stephan Pelger.

19 iun. 2023, 14:57
Adina Buzatu, scandal cu Oana Roman după moartea lui Stephan Pelger: „E meschin și tare josnic să stricăm memoria omului. S-a activat brusc un cor al îngrijoraţilor de serviciu”

Adina Buzatu a răbufnit după ce Stephan Pelger s-a sinucis. Adina Buzatu a răbufnit în cadrul unui mesaj pe social-media, unde și-a exprimat dezacordul față de cei care lansează acuzații față de prietenii apropiați ai regretatutului Stephan Pelger. Designerul Stephan Pelger a fost găsit fără viață, joi 8 iunie, 2023, în apartamentul său, unde locuia singur. Acesta și-a pus capăt zilelor.

Adina Buzatu simte că iubirea și grija față de un om sunt emoții intime care nu au nevoie să fie neapărat expuse în fața tuturor. Creatoarea de modă se arată indignată de cei care îi acuza pe adevărații prieteni ai creatorului de modă, reproșând-le că nu l-au salvat pe Pelger, înainte de a face gestul necugetat.

Adina Buzatu, după ce Stephan Pelger s-a sinucis: O să-i arăt lui „devizul” prieteniei și afecțiunii mele, când o să ne întâlnim iarăși, la un moment dat

Adina Buzatu și-a manifestat indignarea față de ipocrizia și acuzațiile gratuite, din mediul online, ațintite asupra ei și a celor care au fost apropiați designerului Sephan Pelger.

După tragedia prietenului Steph s-a activat brusc un cor al îngrijoraților de serviciu. Era inevitabil. Mereu se întâmplă așa după o astfel de tragedie. Oamenii ăștia vin să reproșeze celor apropiați că n-au făcut destul pentru a evita deznodământul groaznic. Într-un moment dificil, dureros, de reculegere, te trezești cu această armată de sectoriști ai moralității, de milițieni ai idealurilor înalte și nobile. „S-a făcut destul de către cei apropiați?” „Nu s-a făcut destul? Nu s-a procedat corect, optim?” Oameni buni, întotdeauna în astfel de momente, un om normal alcătuit sufletește va fi bântuit de regrete că poate nu a făcut destul. În viață suntem etern măcinați de aceste îndoieli „Am făcut tot ce se putea pentru copilul meu, pentru tatăl meu, pentru mine, pentru fratele sau prietenul meu?” Cu atât mai intens în astfel de situații.

Dar de aici până la a strica liniștea gravă și solemnitatea care trebuie să însoțească firesc o astfel de trecere dureroasă este cale lungă. Nu putem cântări cantitatea de afecțiune, grijă omenească sau pioșenie așa cum cântărim un kil de brânză la piață. „Doamna X a oferit 820 de grame de pioșenie, în timp ce domnul Y a oferit doar 630 de grame de grijă și afecțiune” Ce-i aici? Nuntă cu strigare de dar?! E meschin și tare josnic să stricăm tocmai memoria omului cu astfel de ciorovăieli. Pur și simplu nu este ăsta momentul pentru astfel de analize belicoase. În fața acestor acuze am avut pornirea furioasă de a le explica și prezenta oamenilor lucrurile pe care am încercat să le fac, după puterile mele, pentru prietenul meu. Apoi am realizat că tocmai procedând astfel aș intra în jocul ăsta meschin. „Ce fac eu aici?” mi-am zis.

Fac o panloplie a iubirii – multă, puțină, foarte multă, câtă am avut eu! – pe care am încercat să o ofer unui prieten? Îmi etalez „performanțele” de grijă, afecțiune, omenie așa cum îți prezinți bijuteriile, rochiile sau mașinile?! Oferi niște iubire unui om (câtă poți tu. Dumnezeu și omul respectiv vor cântări și judeca.), dar treci fiecare bucățică de căldură sufletească pe un răboj, ca să te poți, eventual, justifica ulterior?! Fac un deviz al sentimentelor, așa cum faianțarul îți face un deviz pentru reparația unei băi?! „Au intrat patru metri pătrați de grijă și doi saci de iubire calitatea întâi?!” Așa că nu o să fac asta. Sau nu acum. O să-l rog pe dragul meu Steph, și pe Dumnezeu, să mă ierte dacă puteam face mai mult și nu am știut cum. O să vorbesc cu el în sufletul meu și de acum încolo, cum vorbeam cu el și până acum câteva zile.

Dumnezeu să-l odihnească! (P.S: Acum sunt la un târg de modă la Florența, un eveniment programat de două ori pe an. Datoria pe care o am față de angajații mei, de familie și față de mulți alții mă face să nu pot lipsi de la acest târg cu întâlniri de afaceri bătute în cuie de luni de zile. De asta nu am putut lua parte la funerariile prietenului meu. Sunt aproape convinsă că el ar înțelege asta. O să-i arăt lui „devizul” prieteniei și afecțiunii mele, când o să ne întâlnim iarăși, la un moment dat. Deși sunt din nou aproape convinsă că el nu o să mi-l ceară. Ba chiar cred că el însuși ar fi stânjenit văzându-mă că ies să flutur acest „deviz” în piața publică.”)

Oana Roman a fost cea care le-a adresat cuvinte grele așa-zișilor „prieteni” ai regretatului designer, care nu au venit să-i aducă acestuia o floare la comemorarea de joi, 15 iunie 2023, de la Cimitirul Evanghelic.

Oana Roman a postat joi 15 iunie, imediat după slujba de comemorare a lui Stephan Pelger, de la Cimitrul Evanghelic, un mesaj în care i-a făcut cu ou și cu oțet pe falșii prieteni ai designerului, care nu și-au făcut timp să vină să-l comemoreze.

„Ca de obicei, din păcate, am avut dreptate. Știți când v-am spus eu că toți ăștia care s-au trezit să povestească, să comenteze și să își dea cu părerea despre Stephan, dându-se prieteni cu el și apărând pe la televiziuni și dând interviuri, ei bine, dragii mei, niciunul nu a fost astăzi prezent. Niciunul nu a venit astăzi să aducă o floare și să-și ia rămas bun de la Stephan.

Nu știu dacă unii dintre ei sunt plecați, dar n-au venit și mă bucur că așa a fost. Au fost prietenii lui, cei cu care a copilărit, cei cu care a trăit când a fost adult, oamenii care au ținut la el, oamenii care l-au iubit, nu oportuniștii care au făcut audiență pe spatele lui”, a postat Oana, supărată, un InstaStory, după comemorarea designerului.

Printre designerii și stiliștii care nu și-au făcut apariția, joi 15 iunie 2023, la comemorarea lui Stefan Pelger, din diverse motive, s-au numărat Cătălin Botezatu, Adina Buzatu, Alin Gălățescu și chiar Catinca, sora Oanei Roman.

Adina Buzatu, mesaj sfâșietor, după ce a aflat de moartea lui Stephan Pelger

Adina Buzatu este devastată, după ce Stephan Pelger, bunul ei prieten vreme de 15 ani, s-a sinucis. Creatoarea de modă și-a manifestat șocul și durerea, prin intermediul unui mesaj copleșitor pe rețelele de socializare. Adina Buzatu este profund mâhnită de faptul că Stephan Pelger nu s-a putut smulge din prăpastia depresiei și că dragul ei prieten a decis să-și încheie socotelile cu viața, deși avea enorm de oferit lumii. Adina Buzatu a însoțit mesajul cu o serie de fotografii alături de regretatul Stephan Pelger.

Dispariția fabuloasei rochii care nu va exista niciodată.

Conduc. Sunt obișnuită să fac aproape orice în timpul ăsta. Cel mai adesea prin telefon. Prin telefon s-a întâmplat să aflu că azi, prietenul meu Stephan Pelger și-a oprit cursul zilelor. Mă uit la mașinile și oamenii din jur și mi se pare ireal cum continuă să funcționeze normal. Delicatul, zâmbitorul, iubitorul meu prieten a murit. Mă îneacă, mă strânge de gât emoția acestei vești. Mă copleșește ideea că voi trăi fără apropierea lui. Mai bine de cincisprezece ani ne-am fost sprijin în poticnelile vieților noastre personale și profesionale. Niciodată n-a fost indisponibil când am avut nevoie de el. Nu înțeleg cum atâta forță creatoare, atâta talent, dăruire și determinare nu l-au putut smulge din hăul depresiei. Cum nu l-au putut rupe de oamenii nepotriviți din jurul lui și de dependențele care-l erodau.

Adina Buzatu dă verdictul privind ţinuta lui Carmen Iohannis, la încoronarea regelui Charles al III-lea: „Din punct de vedere al dress-code-ului”
Era mereu conștient când aluneca în greșeală și lupta să se redreseze. Știa că îl așteaptă atelierul în care putea crea lucruri uimitoare și pentru asta nu pregeta să ceară ajutor medical. Căuta orice sprijin care ar fi putut să-i aducă liniștea de a lucra. N-am crezut niciun moment că nu va reuși. Mintea lui fantastică era prea plină de idei care așteptau să prindă viață. Am sperat ca omul extraordinar și artistul fabulos din el să-l înfrângă pe omul degradat de patimi și suferințe. Mi-e foarte greu să accept că n-a fost așa. Într-un fel sunt revoltată că atâtea lucruri minunate care-i stăteau în putință au dispărut odată cu el. Și mi se pare nedrept că nu va fi el cel care va face cea mai frumoasă rochie de pe Pământ.„, a scris Adina Buzatu pe Instagram.

Mama lui Stephan Pelger a venit din Germania, pentru a-și înmormânta fiul

Mama sa și apropiații și-au luat rămas-bun de la creatorul de modă Stephan Pelger, care a fost condus pe ultimul drum la data de 15 iunie 2023. Mama adoptivă a designerului de modă a venit din Germania în România pentru a-și conduce fiul pe ultimul drum. Femeia se afla internată într-un spital din Munchen în momentul în care fiul său a murit, iar medicii au sedat-o pentru a-i da trista veste. Slujba de înmormântare a lui Stephan Pelger a avut loc la Capela Cimitirului Evanghelic-Luteran din București. La eveniment au luat parte peste 200 de persoane, printre care și vedete de la noi din țară. Mama lui Stephan Pelger a susținut un discurs emoționant la slujba de comemorare a fiului său adoptiv.

„Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunea. Fiindcă m-am rugat să-l ia, să-i curme suferința. A suferit mult, fiindcă a fost singur, în sensul că nu a mai avut un frate. Apoi, sâmbătă seara era singur, duminică la fel. A avut prieteni, dar nu un suflet-pereche!’, a spus mama lui Stephan Pelger, potrivit Playtech.

EXCLUSIV Adina Buzatu şi Amalia Bellantoni, val de miştouri la adresa lui George Buhnici: „Dacă astfel de afirmaţii ar fi făcute de Carmen Brumă, ai înţelege”/”M-am conformat: mi-am luat piele fără vergeturi, fără celulită”