Adina Florea, admisă pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie UPDATE

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, a fost admisă de comisia CSM pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Procurorul-şef al noii Secţii este Florena Sterschi, de la Parchetul General, ceilalţi trei candidaţi pe această funcţie fiind respinşi.

RomaniaTV.net
19 oct. 2018, 08:34
Adina Florea, admisă pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie UPDATE

UPDATE Adina Florea, care a fost propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dar cu aviz negativ de la CSM, a fost admisă de comisia de concurs pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, potrivit rezultatelor făcute publice de CSM.

De asemenea, procurorul-şef al noi Secţii va fi Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru postul de procuror-şef au mai candidat şi Ioan Viorel Cerbu, de la DIICOT, Elena Iordache, de la Parchetul General şi Iuliana Magdalena Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6, care au fost respinşi. Cea din urmă a fost, însă, admisă pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie.

Ceilalţi candidaţi, respectiv Codruţa Simina Chindea şi Sorin Eugen Iaşiovschi, au fost şi ei admişi pe posturile de procuror pe funcţie de excuţie. 

Procurorii au susţiniut vineri interviul pentru funcţii în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor.

________

Adina Florea a susţinut vineri interviul pentru o funcţie de procuror în Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie în faţa membrilor CSM.

„Candidatura mea la DNA rămâne, sunt în cursul unei proceduri. Cred în această candidatură, am depus-o pentru că am crezut că pot aduce un plus la DNA astfel încât structura să-şi ducă la îndeplinire obiectivele pe care le are. Candidatura la DNA nu are legătură cu această candidatură, de procuror de execuţie. Îmi doresc să instrumentez dosare, aşa cum fac şi acum, prin urmare nu cred că pot fi confundate cele două candidaturi”, a declarat Adina Florea, întrebată de membrii CSM despre cele două candidaturi.

Întrebată de asemenea despre importanţa bunei credinţe şi sincerităţii, Adina Florea a spus că pentru ea, ambele sunt importante şi că inclusiv în activitatea sa de-a lungul anilor a încercat să aibă o conduită potrivită indiferent de persoana pe care a avut-o în faţă.

„Este important să fim sinceri cu noi înşine şi cu cei din faţa noastră. Indiferent dacă sunt colegii noştri sau subiecţii procesuali. În toată activitatea mea am considerat că este necesar să am o conduită sinceră şi respectuoasă indiferent de persoana pe care o aveam în faţă, pentru că fiecare om răspunde pentru ceea ce face, dar asta nu înseamnă că trebuie să adopţi un comportament prin care să îi calci în picioare demnitatea”, a spus Adina Florea.

Opt candidaţi înscrişi la selecţia pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de investigare a magistraţilor şi pentru ocuparea unor posturi de procurori în cadrul acestei secţii susţin vineri interviurile în faţa unei comisii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cine sunt candaţii pentru Secţia de investigare a magistraţilor

Potrivit CSM, pentru funcţia de procuror-şef al secţiei şi-au depus candidatura procurorii Ioan Viorel Cerbu, Elena Iordache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloş şi Florena Esther Sterschi.

Pentru funcţia de procuror în cadrul acestei secţii candidează: Codruţa Simona Chindea, Adina Florea şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

Adina Florea este şi propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, Florena Esther Sterschi, care candidează la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a fost propusă anterior de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ atât propunerii ministrului Justiţiei în cazul Adinei Florea, cât şi celei care o vizează pe Florena Esther Sterschi.

Cele două propuneri se află acum la Preşedinţie, în analiza şefului statului.

Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat, pe 12 octombrie, procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de investigare a magistraţilor şi pentru ocuparea a cinci posturi de procurori în cadrul acesteia.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/procurorii-care-vor-sa-faca-parte-din-sectia-de-investigare-a-magistratilor-sustin-interviul-la-csm_443810.html#ixzz5UMlkUT9j