Adina Florea şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei Speciale

Adina Florea şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei. Decizia Adinei Florea are loc în contextul în care plenul CSM nu a reușit să o valideze în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.

05 dec. 2019, 08:45
Adina Florea şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei Speciale

Adina Florea s-a retras din procedura de numire în funcția de procuror-șef SIIJ. 

„Doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in funcţia de conducere din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a concursului susţinut”, a anunţat CSM.

Adina Florea a promovat concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ în luna iunie, însă ea nu a fost numită efectiv. Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De cele mai multe ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum. Ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat în altă seştinţă a Plenului.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că, din punctul său de vedere, SIIJ trebuie ori desfiinţată, ori radical modificată competenţa ei. De asemenea, Predoiu declara că – dacă se va repune pe ordinea de zi a Plenului CSM numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) – votul său va fi „categoric împotrivă”.