Comisarul european pentru Transporturi: "Nu mi se pare corect ca cetățenii UE să plătească pentru a ajuta companiile aeriene"

Publicat: Joi, 30 Aprilie 2020 20:35 // Actualizat: Joi, 30 Aprilie 2020 20:35 // Sursa: romaniatv.net

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat că nu este corect ca cetățenii UE, care sunt și ei afectați de criza pandemiei, să plătească costul de ajutorare a companiilor aeriene prin plata biletelor.

Adina Vălean a vorbit la Digi24 despre solicitarea făcută de o parte din statele membre UE, care vor să fie suspendat dreptul clienților companiilor aeriene să le fie returnați banii integral pentru biletele de avion și să primească, în schimb, vouchere pentru o dată ulterioară.

“Am avut ieri consiliul miniștrilor de transport ai UE, am discutat acest subiect. Părerile sunt împărțite, în sensul că este adevărat că sunt state membre în care miniștrii și-ar dori companiile lor aeriene să fie “ajutate” în acest mod, dar sunt și alții care sunt foarte fermi că drepturile pasagerilor trebuie păstrate și trebuie să rămână așa cum sunt. Aceasta este și opinia mea.

Citeşte şi: România şi alte state UE cer suspendarea drepturilor pasagerilor. Aceştia nu vor mai primi banii integral, pentru zborurile anulate

Companiile au beneficiat de la bun început de scutire, atât prin reglementare pentru a-și rezolva anumite costuri legate de obligațiile pe care le aveau. Prin intermediul Eurocontrol, pe care noi îl sprijinim, vor fi scutite de la plăți de 1,1 miliarde de euro la nivel european în taxe de trafic aerian.

La nivelul UE, pentru toate companiile, valoarea biletelor care trebuiesc returnate este undeva la 9 miliarde de euro. Dacă asta îl comparați cu ajutoarele anunțate pentru marile companii europene care la rândul lor sunt miliarde de euro, vă veți da seama că aceasta reprezintă până la urmă o mică parte din nevoia de lichiditate a companiilor.

Nu mi se pare corect ca în acest moment exact cei care sunt foarte afectați de criză, cetățenii UE, pentru că pot avea la rândul lor probleme de lichidități, trebuie să plătească costul pentru a ajuta companiile", a afirmat Adina Vălean.

Citeşte şi: 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Vălean companii aeriene Eurocontrol UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H