Cine o va înlocui pe Barbie?

O nouă colecţie de păpuşi o poate face pe Barbie să devină istorie. Păpuşa Lottie, aşa cum a fost denumită de creatorii ei, este construită după forma unei fetiţe de nouă ani.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 13:01

Lottie are şanse mai mari să fie pe placul părinţilor, având în vedere că nu inspiră sexualitatea cu care sunt înzestrate păpuşile Barbie de astăzi. Lottie are picioare robuste, bust plat şi vestimentaţia potrivită pentru o excursie în pădure, un picnic sau o plimbare prin parc, în comparaţie cu vestimentaţia unei Barbie potrivită pentru „un concert Rihanna sau un bordel”, dupa cum afirmă jurnalista Jane Martinson în The Guardian.

Lottie nu are un impact negativ asupra fetiţelor datorită faptului că este concepută după corpul unui copil de nouă ani, aşadar nu are picioare lungi, păr lucios sau bust generos. Pe deasupra, activităţile ei sunt inspirate din cele ale unui copil real.

Păpuşa a fost lansată vara aceasta de o companie britanică şi a câştigat deja numeroase premii. Înaintea lansării, membrii companiei au făcut un sondaj printre părinţii îngrijoraţi de preocupările copiilor lor. „Fiica mea mi-a spus că are picioare grase şi grăsime pe burtă şi că trebuie să slăbească. Avea doar 4 ani atunci”, a declarat o mămică intrigată.