Adio copiat! Ministerul Educaţiei nu scoate camerele video din sălile de examen

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Ministerul Educaţiei, cu sprijinul Guvernului, vrea să concertizeze în acest an un program de supraveghere electronică pentru a combate fraudele la examene şi actele de violenţă din şcoli.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 16:07
Adio copiat! Ministerul Educaţiei nu scoate camerele video din sălile de examen

Premierul s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru o discuţie legată de primele concluzii ale rezultatelor de la bacalaureat. Victor Ponta a declarat că sistemul de supraveghere a examenului de bacalaureat va fi menţinut, urmând să fie extins pentru a combate şi actele de violenţă din şcoli.

„Trebuie să îi ajutăm pe elevi să înveţe mai bine, să aibă subiecte adecvate nivelului lor de pregătire, dar nicăieri, aceste elemente obiective nu reprezintă o scuză pentru fraudă. Concertizăm un program de supraveghere electronică pentru a combate fraudele de la examene, actele de violenţă şi de indisciplină în şcoli. Ministerul Educaţiei va avea sprijinul Guvernului pentru a încerca să combată violenţa şi indisciplina din şcoli”, a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că aşteaptă, de săptămâna viitoare, propunerile şi soluţiile concrete ale Ministerului Educaţiei care să remedieze situaţia creată în învăţământ. „Această situaţie nu mai poate să continue, să mai stăm încă un an, ca să constatăm că mai mult de jumătate dintre elevii de clasa a XII-a nu pot promova bacalaureatul„, a precizat Victor Ponta.

La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.