Adio, maestre! După Ion Dichiseanu, ne-a mai părăsit un actor

Un alt mare actor s-a stins, chiar în urmă cu puțin timp. Bogdan Caragea, originar din satul Brădiceni, comuna Peștișani, județul Gorj, a lucrat zeci de ani în diverse teatre din România.

21 mai 2021, 20:08
Adio, maestre! După Ion Dichiseanu, ne-a mai părăsit un actor

Ion Dichiseanu nu a părăsit singutr scena vieţii. Bogdan Caragea, fost director artistic la Teatrul de Stat din Constanța, a lucrat atât ca actor, cât și ca director artistic, de producție, de scenă, regizor sau compozitor. Anul trecut, în iunie, actorul a fost internat în stare gravă în Spitalul Elias, iar soția sa, Luiza Sarivan, și ea actriță la Teatrul de Stat, făcea un apel pentru donarea de sânge.

„Am înfiinţat un teatru, după ce am terminat Institutul, secţia română de la Sfântu Gheorghe. Cu Bebe Cotimanis, Dorin Andone, Ionel Mihăilescu, Oana Ştefănescu, Teodora Mareş. După aceea am fost la Bucureşti, unde am jucat cam peste tot şi cam tot. În general, din tot ceea ce înseamnă artă. N-am făcut, din păcate pentru mine, marionete şi operă. În rest, operetă, revistă, teatru, teatru de copii, tot, tot. Chiar mi se mai şi joacă nişte compoziţii la Teatrul Excelsior”, spunea Bogdan Caragea în urmă cu câțiva ani.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață. Ce nu a mai apucat marele actor să facă. „Un profesionist ca el nu se mai naște a doua oară”
Cel mai recent rol al său la Teatrul de Stat Constanţa, o creaţie foarte apreciată de public, a fost în „Testosteron”, de Andrzej Saramonowicz, regia Traian Şoimu. Mai juca rolul contelui Almaviva din „Nunta lui Figaro”. La Teatrul de Stat Constanţa a regizat spectacolele „Escrocii” şi „Omul, bestia şi virtutea”, în care a şi jucat.

Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani. Acuzații de malpraxis în cazul actorului. Fiica lui spunea că a fost diagnosticat cu cancer din greșeală

 


loading...
Partenerii noștri